Taylor Swift prijeti tužbom studentu koji prati njezin privatni zrakoplov na X-u

Foto: Instagram/ X (Twitter)

PJEVAČICA Taylor Swift okomila se na 21-godišnjeg studenta koji je pratio kretanje njezinog privatnog mlažnjaka.

Swift inače često putuje privatnim zrakoplovom. Nagađa se da pjevačica posjeduje dva privatna aviona. Ljubitelj zrakoplovstva i student Jack Sweeney često prati letove slavnih i dijeli informacije na X-u (bivšem Twitteru). Sweeney ne radi ništa ilegalno, za praćenje letova koristi javno dostupne podatke. 

On vodi stranicu @SwiftJetNextDay, ali prati i druge zvijezde koje često lete svojim privatnim avionima poput Billa Gatesa i Elona Muska, koji mu je čak nudio novac da prestane pratiti njegov zrakoplov.

"Ovo je samo taktika zastrašivanja"

S obzirom na to da Sweeney često dijeli informacije o kretanju Swiftinog privatnog zrakoplova, njezini su odvjetnici 21-godišnjem studentu poslali pismo u kojem zahtijevaju da prestane objavljivati informacije. Sweeney, student Sveučilišta Centralne Floride, primio je pismo u prosincu 2023.

U pismu Swift navodi da nema drugog izbora nego tužiti studenta ako ne prestane sa svojim uhođenjem i uznemiravanjem, piše The Washington Post.

Njezina odvjetnica Katie Wright Morrone također je napisala da su studentovi postupci prouzročili Swift i njezinoj obitelji "izravnu i nepopravljivu štetu, kao i emocionalnu i fizičku patnju" te su naglasili da je pjevačica u strahu za vlastitu sigurnost. Prema riječima odvjetnice, za Swift je to pitanje života i smrti.

Ali Sweeney ne vidi nikakav problem u onome što radi i misli da je pismo samo taktika zastrašivanja.

"Ova informacija je već vani. Njezin tim misli da može kontrolirati svijet", rekao je za The Post.

"Vjerujem u transparentnost i javno informiranje"

Sweeney kaže da ne želi da se pjevačici dogodi išta loše.

"Mislim da je važno napomenuti da nemam namjeru nikome nauditi. Zapravo mislim da Swift ima dobrih pjesama. Vjerujem u transparentnost i javno informiranje", rekao je za The Verge.

Uz praćenje slijetanja i polijetanja privatnih zrakoplova, Sweeney dijeli procjene povezane s potrošnjom goriva i količinom emisija stakleničkih plinova zbog letova. Prošle je godine objavljeno da je Swift proizvela 138 tona ugljikova dioksida u samo tri mjeseca.

UNILAD je kontaktirao glasnogovornika pjevačice za komentar, ali još nije dobio odgovor. 

Pročitajte više