Teensi ponovno zajedno nakon 25 godina. Pripremaju koncert Hajde reci što

Foto: Davor Dragičević i Mateo Levak

Legendarna grupa Teens najavila je ponovno okupljanje nakon 25 godina, povodom koncerta u Kastvu.

"Dobro jutro!!! Hajde reci što!!! Nakon 25 godina moja draga ekipa iz Teensa ponovno je zajedno u origigi postavi!!! Jaaako sam sretan da ćemo obilježiti uspomene i pjesme iz tog vremena velikim koncertom u rodnom Kastvu na prekrasnoj Crekvini i podijeliti to sa svima Vama!!!!", objavio je Daniel Beni uz snimku članova benda zajedno.

Koncert će se održati 26. srpnja na kastavskom Trgu Crekvina i to pod nazivom njihovog najvećeg hita Hajde reci što.

Snimili tri albuma

Skupina je osnovana 1996. godine pod imenom Mići rokeri, a ime su promijenili 1998. kada ih uočava Mario Šimunović, nastavnik glazbe koji tada preuzima ulogu menadžera. Tijekom svoga djelovanja nastupali su diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore te su također nastupali na Dori 1999. i Dori 2000. 

Snimili su tri albuma od kojih je svaki album bio prodan u više od 30.000 primjeraka. Nakon što su osvojili Porin za novoga izvođača (2000.), Claudia Beni se u dogovoru s Mariom Šimunovićem odvaja od skupine. U lipnju 2003. održali su svoj posljednji nastup na Adamićevom gatu u Rijeci nakon kojeg je Daniel Beni započeo sa samostalnim djelovanjem pod imenom Daniel Beni i Bend.

Članovi benda su Daniel Beni, Claudia Beni, Sandro Beni, Eugen Srdoč, Zoran Majstorović i Ines Cech.

Pročitajte više