Tereza Kesovija 1990. o vezi s Talijanom: Takvog čovjeka jednostavno treba sresti

Foto: Robert Anic/PIXSELL

LEGENDARNA hrvatska pjevačica Tereza Kesovija danas slavi 85. rođendan, a tim povodom u suradnji s Yugopapirom donosimo vam njezin intervju iz 1990. u kojem govori o svojoj romantičnoj vezi s Talijanom Carlom Zolliom.

Veljača 1990: Prva dama naše estrade Tereza Kesovija i novi odabranik njena srca Talijan Carlo Zollia nastavljaju svoju idilu i ljubavnu romansu pod toplim suncem Mediterana. Odvaja ih tek povremeno posao. Ono što je Tereza oduvijek voljela, svoj Dubrovnik, Ćilipe i Rivijeru zavolio je i Carlo. Nakon brojnih obaveza, ljubavni par odlazi ovih dana na četrnaestodnevni odmor u Alpe. Dakako, na skijanje.

"Tome se posebno veselim", pričala nam je Tereza, "jer mi treba malo predaha i zraka. Lijepo je i ovdje u Ćilipima, ali volim i skijanje i snijeg i planine."

Svi koji poznaju Carla kažu da je izuzetan čovjek. Što se Vama najviše sviđa kod njega?

"Carlo je divan čovjek kakvog jednostavno treba sresti - miran, staložen, duhovit, zanimljiv. Oduševljava me sve kod njega, Carlo je čovjek kojeg jednostavno morate voljeti. Divno je imati takvu osobu uz sebe. Carlo me čuva i pazi kao kap vode na dlanu."

Nažalost, došli smo u vrijeme kad je Carlo u Italiji?

"Da, to je šteta, ali pozivam vas da ovog ljeta dođete na njegovu jahtu koja je obično usidrena u cavtatskoj marini. Najbolje je da Carla sami upoznate i sve će vam biti jasno. Posebno uživam u njegovoj probranoj kuhinji koju on priprema na jahti."

"Uskoro ću postati i baka"

Sada je pred vama lijepi odmor?

"Da, to je ono što me posebno veseli. Odmor na planini je jednako lijep kao i ovdje na moru."

Nedavno se vaša obitelj povećala, dobili ste snahu?

"A, uskoro ću postati i baka. Alan i njegova Ljiljana su divni, tako mladi, tako zaljubljeni. Uživam ih gledati. Oni su sada u Zagrebu, a moja snaha je već dva mjeseca u drugom stanju. I Alan, i Carlo i ja toliko nestrpljivo očekujemo bebu i toliko se veselimo. Bit će, znam unaprijed, jedna velika maza."

Vi ste se definitivno preselili u Dubrovnik, a gdje žive mladenci?

"To prepuštamo njima na odabir. Ja sam im poklonila moju roditeljsku kuću u Dubrovniku, a moja snaha ima stan u Zagrebu. Dakle, gdje će im biti ljepše tu će biti duže. Alan se bavi turizmom, tako da će obično proljetne i ljetne mjesece provoditi ovdje."

Što očekujete - unuka ili unuku?

"Meni to nije važno, jer znam da će biti još beba. Alan je za sada najavio barem šestoro djece. Nema ljepše stvari."

Razgovarala: Mirela Kruhak (Top, 1990.)

Pročitajte više