Tereza Kesovija prisjetila se Paljetka: "Nisam ni slutila da te ispraćam zauvijek"

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tereza Kesovija emotivnom objavom na Instagramu prisjetila se prijatelja Luke Paljetka. Objavila je zajedničku fotografiju s večere i posvetu koju joj je napisao u knjizi.

Prisjetila se posvete u knjizi

"Dok su nas tražili u šušuru uzavrelog Grada mi smo, kao nekada, mangupski sjeli u auto i potražili mir u zagrljaju obližnjeg Cavtata. Večer je bila prekratka da se sjetimo svih anegdota iz prošlih dana. Poklonio si mi knjigu u koju si napisao posvetu koju si mogao samo Ti u tom trenutku smisliti. Po povratku u Grad, izašli smo iz auta ispred tvoje kuće, čvrsto se zagrlili, nestao si u mraku dvorišta a ja sam te pratila pogledom, ne sluteći da te ispraćam zauvijek", napisala je pjevačica.

"Vječni moj Luko, nađi mir 'tamo gore' sa svojom neprežaljenom Anamarijom čiji si 'odlazak' podnio teško, a ja ću te zauvijek nositi u srcu prvo kao prijatelja koji je napisao tekstove nekih od mojih najljepših pjesama koje su postale i himna Dubrovnika, a onda kao vrsnog pisca koji je ostavio duboki trag u hrvatskoj književnosti", dodala je Tereza.

Luko je napisao, između ostalih, Terezinu pjesmu Na Stradunu.

Preminuo nakon teške bolesti

Podsjetimo, veliki hrvatski pjesnik Luko Paljetak umro je u 81. godini nakon duge i teške bolesti.

Luko Paljetak bio je hrvatski književnik i akademik. Autor je brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija. Rodio se i odrastao u Dubrovniku, gdje je radio do posljednjih dana svog života. 

Pročitajte više