Terminatori imaju novu stvar Daj potrubi, objavili su spot

Foto: Promo/Igor Cecel

Nedavno objavljenim albumom Glad zagrebačka rokenrol četvorka Terminator koju predvodi frontwoman bezobrazno dobrog vokala Katarina Vukadin, nastavlja spašavati svijet još od Prokletog Zeca. Gladni live nastupa, Terminator s novog albuma objavljuje spot za drugi singl Daj potrubi, ležernu funky himnu za sve vas i nas kojima je dan krenuo naopako. 

"Daj potrubi melankolično je simpatična pjesma o suludosti i besmislenosti jednog dana di misli jure, a sove pričaju", izjavili su iz Terminatora, a o čemu sve sove pričaju – čujte i počujte sami na YouTubeu, Spotifyu, Tidalu i svim ostalim digitalnim servisima. 

Tko za njih još čuo nije – e pa čut će. Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička suradnja s Jack Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintiđu subotom. To su sve stvari o kojima Terminator sanja (hehe).

Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend, krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak fanova i time si olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog, a sad i drugog albuma Glad.

Trenutno su spremni za svjetsku turneju, samo nemaju publiku i datume. O budućim zvijezdama pisali su i brojni domaći glazbeni kritičari. Malobrojna, ali najbolja publika posjećuje njihove žestoke koncerte, a preporučamo i radijskim urednicima da bace uho na njihov GLADni zvuk, ubace ih na playliste i u svoje etere,  i olakšaju im put do domaćih i svjetskih pozornica. I da imamo razloga potrubiti kad čujemo ‘Daj potrubi’ u eteru. Možda nekome uljepšamo dan?

Glavni krivci za Terminator i sve što ima veze s njima su vokalistica Katarina Vukadin, ritam sekcija vođena bubnjevima Željka Kožara, bas linije Ive Dunata i gitara Dinka Pasinija, koja svojim snažnim i gitarskim solažama dodatno nabrijava cijelu atmosferu. Produkciju singla i albuma potpisuje Silvio Pasarić (SIPA Music).

Kako je o njima pisao Vlado Simcich Vava: "Crtaju  precizno i nadareno funk i britki rock sonični prostor, vješto se upuštaju u izazovne aranžmane koji nikada ne prelaze granice ekonomičnosti, bilježe lakoćom trenutnu emociju nabijenu istodobno i frustracijom i životnošću, jedva ih čekam vidjeti uživo! Mora da žare s bine dvostruko više nego li, kako je to već običajno, sa studijskih snimaka."

Idući live nastup pripremaju 7.6. u Katranu – dođite, jer Terminiranje vam je garantirano!

Idući live nastup pripremaju 7.6. u Katranu.

Pročitajte više