Teška su vremena: Severina od koncerta u Areni odustala zbog recesije!

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON, Severina i Goran Bregović danas su se našli na listi izvođača kojima Gradsko poglavarstvo Pule nije odobrilo zahtjev za ustupanje prostora za održavanje ljetnih koncerata. Poglavarstvo je većinski podržalo varijantu ljetnog programa u kojoj nema navedenog trojca i to zbog skraćivanja koncertne sezone kako bi se mogli izvršiti određeni konzervatorski i restauratorski radovi na Areni.

U skraćenom programu, koji je odobren, koncerti su svega nekoliko hrvatskih i inozemnih izvođača. Tako će 8. srpnja u Areni nastupiti Elton John, 11. srpnja Michael Bolton i Toni Cetinski te 21. srpnja Dino Merlin, dok će se od 18. do 25. srpnja ondje održavati Pulski filmski festival. Od kulturnih događanja tu je i 10. jubilarni Histria festival.

Iako su i ove godine uporni Thompson i njegov menadžer Zdravko Barišić ponovno gradskim vlastima u Puli podnijeli zahtjev za održavanjem koncerta u Areni, ni sami nisu vjerovali da će se dogoditi čudo. Barišić je, naime, i prije ove službene odluke tvrdio kako će "pulski gradonačelnik Boris Miletić ponovno podleći pritisku dežurnog IDS-ovog antifašiste Damira Kajina te i ovog ljeta zabraniti Thompsonu koncert".

Severini koncert odobrili, ali je odustala

Severinin menadžer Tomica Petrović za Index je rekao kako je Severina sama odustala od koncerta u Areni i to zbog recesije: "S obzirom na recesiju, a predviđanja su da će kroz par mjeseci biti još gore, odlučili smo odgoditi neke projekte koje smo planirali raditi u vlastitoj produkciji pa tako i koncert u pulskoj Areni. Unatoč tome, tijekom srpnja i kolovoza Severina će održati 20-ak već dogovorenih nastupa".

Petrović je pojasnio kako je zahtjev za termin održavanja koncerta Severine i Gorana Bregovića u siječnju predao Gradu Puli i kako je prije mjesec dana dobio od Grada potvrdu da je termin 22. kolovoza odobren, ali su tražili dodatnu tehničku dokumentaciju. "Kako smo u međuvremenu odustali od koncerta, iz već navedenih razloga, jedini način da Poglavarstvo prema svom pravilniku oslobodi već odobreni termin je bio da poništi zahtjev", dodao je.

I.M.
Foto: Index

Pročitajte više