Teško bolesna glumica otkrila: "Rekli su mi da se pripremim za smrt"

Foto: Instagram

NAKON što su joj prije nešto više od godinu dana dijagnosticirali multiplu sklerozu, glumica Selma Blair na društvenim mrežama nerijetko govori o životu s tom teškom bolešću i o liječenju kroz koje prolazi, a na panelu Time 100 u New Yorku otkrila je kako su joj liječnici u jednom trenu rekli da se pripremi za smrt. 

"Liječenje nije napredovalo onako kako se očekivalo i bilo mi je sve gore", priznaje Selma. 

To ju je prisililo da istraži druge opcije te se nevoljko odlučila za presađivanje matičnih stanica i kemoterapiju. 
"Nisam to namjeravala učiniti. Nisam htjela uništavati svoje tijelo. Pitala sam se zašto bih u njega unosila tu užasnu drogu, kemoterapiju. Pa nemam rak. Ali počelo mi je ponestajati opcija", ispričala je. 

>>>Slavna glumica pokazala ranjene noge, bori se za život: "Želim svoju mamu"<<<

>>>Slavna glumica progovorila o bolesti: "Kemoterapija dolazi uz cijenu"<<<

Nakon što je dobila manju dozu kemoterapije netom prije transplantacije matičnih stanica, tvrdi da je odmah osjetila poboljšanje te da ju je to uvjerilo da nastavi s kemoterapijom, ali bila je svjesna rizika. 

"Upozorili su me. Počela sam praviti planove za smrt. Rekla sam za to svom sinu, a on je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više kemoterapije nego pacijenti s rakom, a matične stanice su mi pomogle da preživim toliko kemoterapije. Ona zaista pomaže pri liječenju multiple skleroze", zaključila je Selma. 

Pročitajte više