Tetovaže budućnosti: U njima ćemo nositi sve osobne podatke, ali i više od toga

Screenshot: YouTube

TETOVAŽE bi uskoro mogle postati mnogo više od pukog estetskog ukrasa za tijelo, barem one kakve planira raditi tvrtka Chaotic Moon.

Njihove tzv. "tehnološke tetovaže" djeluju vrlo futuristički – načinjene su od posebne tinte koja provodi električnu energiju i sadrži senzore i mikročipove, piše Medicaldaily. To je nužno za njihovu planiranu svrhu, a ona bi bila čuvanje osobnih podataka kao što su, primjerice, podaci o kreditnim karticama.

"Nosimo novčanike sa sobom, a oni su tako ranjivi. S tehnološkom tetovažom možete nositi sve podatke u svojoj koži i kada trebate kreditnu karticu ili osobnu iskaznicu, jednostavno je izvučete iz organizma", objašnjava Eric Schneider, jedan od programera.

Schneider tvrdi da postoje još mnoge potencijalne namjene ove tehnologije, kao što je nadziranje stanja vlasnikova organizma i slanje svih sumnjivih zdravstvenih podataka liječnicima. Na taj način ne bi trebalo ni dolaziti na preglede u ordinaciju.
 

Ipak, tvrtka ne spominje moguće rizike takve tehnologije. Krađa podataka s kreditnih kartica, pametnih telefona, računala ili bilo koje druge moderne tehnologije nije rijetkost. Teško je vjerovati da bi prošlo mnogo vremena prije nego što bi hakeri pronašli način kako skupiti sve što im treba ravno iz vaše tetovaže. Možda i lakše nego da vam ukradu novčanik.

Pročitajte više