"The Cat in the Hat" najgledaniji film proteklog vikenda u SAD-u

KRITIČARI su ga pokopali, ali obitelji su prigrlile film "The Cat in the Hat", koji je protekli vikend zauzeo prvo mjesto na kinoblagajnama u Sjevernoj Americi.

Ta je komedija u prva tri dana prikazivanja, od 21. studenoga, zaradila 40,1 milijun dolara. Mike Myers igra glavnu mačju ulogu u toj slobodnoj adaptaciji dječjega klasika dr. Seussa.

"Gothika", niskobudžetni triler s Halle Berry u glavnoj ulozi psihologinje zatvorene u vlastitom psihijatrijskom odjelu pod optužbom za ubojstvo kojega se ne sjeća, na drugom je mjestu s 19,6 milijuna.

Prošlotjedni broj 1, božićna komedija "Elf", pala je na treće mjesto sa zaradom od 19,1 milijun u trećem vikendu prikazivanja. Ukupno je taj film s komičarem Willom Ferrellom kao jednim od pomoćnika Djeda Mraza dosad zaradio 95,1 milijun dolara.

Prvih 12 filmova zaradilo je 129 milijuna dolara, 11 posto manje nego prošle godine kad je na čelu ljestvice bio "Umri drugi dan", film o Jamesu Bondu u kojem je također glumila Halle Berry.

Početak od 40,1 milijun dolara filma "The Cat in the Hat" slab je u odnosu na 55,1 milijun koliko je u 2000. zaradio prošli film snimljen po dr. Seussu, "Kako je Grinch ukrao Božić", s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi.

Kritičari su bili užasnuti filmom, redateljskim prvijencem Boa Welcha. Myersov Mačak stvara kaos u domu dvoje mladih koji se dosađuju. Entertainment Weekly proglasio je film "najgorim danom u Disney Worldu", a Wall Street Journal proglasio ga je "gnusnim, nečistim i glupim".

Ali, pita se Nikki Rocco, glavni distributer, "Znate li ikoga ispod 12 godina tko čita te ocjene?"

U prvih pet još su Russell Crowe s filmom "Gospodar i ratnik", koji je pao za dva mjesta i četvrti je nakon drugoga vikenda prikazivanja, s ovotjednom zaradom od 15,2 milijuna. Ukupna se zarada 20th Century Foxa na račun tog filma popela na 47,3 milijuna

Približava se vikend u koji pada i Dan zahvalnosti pa se studio nada lakom ostvarenju zarade od 60 milijuna dolara do kraja idućega vikenda, rekao je direktor distribucije Bruce Snyder.

Romantična komedija "Love Actually" s Hughom Grantom i Emmom Thompson popela se za jedno mjesto i sad je peta sa zaradom od 9,1 milijun dolara. Ukupno je taj film Universal Picturesa u tri tjedna zaradio 30,8 milijuna.

Pročitajte više