The Sun: "Ovu balkansku zemlju Britanci zanemaruju, a zapravo ne bi trebali"

Foto: Shutterstock

Britanski The Sun nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori koju je opisao kao "destinaciju koju Britanci često zanemaruju, a zapravo ne bi trebali."

Pišu kako Crna Gora ima "zadivljujuće krajolike, prekrasne plaže i jako jeftino pivo". Dodali su kako će sada Britanci imati i bolje prilike za putovanje u Crnu Goru jer se pokreće nova izravna linija iz Bristola za Tivat. "Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaljev svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte", piše The Sun.

Posebno su pohvalili i Kotor. "Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim zaljevom koji se nalazi pored fascinantnog starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama", piše u članku. 

Izdvojili su i naselje Sveti Stefan, koje su, pišu, posjetile brojne slavne osobe poput Marilyn Monroe, Brada Pitta i princeze Margaret. Dodali su da su crnogorske obale posjetili i članovi benda Rolling Stones i Madonna.

Pročitajte više