The Times piše o Hrvatskoj, objavio popis "tajnih mjesta koja mještani vole"

Foto: Shutterstock/EPA

POZNATE britanske novine The Times objavile su članak stručnjakinje za putovanja Lucie Grace pod nazivom "Kamo ići u Hrvatskoj? 11 tajnih mjesta koje mještani vole". Navela je 11 lokacija za koje kaže da su "predivna mjesta bez gužve na kojima je zajamčena autentična dobrodošlica". 

Lucie savjetuje da je najbolje savjete o putovanju tražiti od lokalnog stanovništva i da uvijek postoje mjesta koja treba obići, a turistički vodiči ih ne navode.

"Ljepota i raznolikost hrvatskog krajolika je ono što će vam se zaista uvući pod kožu: planinski lanci koji privlače planinare iz cijelog svijeta, nacionalni parkovi raščlanjeni rijekama i slapovima, plaže koje se protežu od Istre do dalmatinske obale zapljusnute nepristojno plavim morem", napisala je u članku. 

Savjete koja mjesta posjetiti tijekom odmora u Hrvatskoj Lucie je dobila od mještana tijekom svog boravka u državi.

Na njezinom popisu 11 mjesta koje valja posjetiti u Hrvatskoj nalaze se plaža Samograd na Korčuli, rijeka Ombla u Dubrovniku, Manojlovački slapovi u NP Krka, otok Šipan, vila Čingrija u Dubrovniku, otok Mljet te nekoliko restorana i vinarija. Preporučuje se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, kao i obilasci Zagrebačke katedrale i Zmajevih brazdi u Motovunu. 

Hrvatska je posljednjih godina sve više prepoznata kao turistička destinacija, a tome pridonose i članci u stranim medijima. Nedavno je Sunday Times Hrvatsku uvrstio na popis najkvalitetnijih i najpovoljnijih destinacija. 

Pročitajte više