Tigrovo meso na jelovniku malezijskih restorana

TIGROVO meso pojavilo se na jelovnicima malezijskih restorana, a pretpostavlja se da su ulovljeni u šumskom rezervatu savezne države Johor, piše u ponedjeljak mjesni tisak.

Cijenjeno meso privlači posebice gastronome iz susjednog Singapura, piše list New Straits Times. "Meso košta do 1.000 ringgita (1.600 kuna) po kilogramu, a kosti 600 ringgita po kilogramu", Vincent Chow, savjetnik u uredu malezijskog Društva zaštite prirode.

"Domorodačko pleme Orang Asli koje živi u rezervatu poznato je po svom umijeću lova na tigrove i dobiva do 4.000 dolara (24.000 kuna) po životinji, dok posrednik dobiva pet do šest puta više", rekao je taj stručnjak.

Cijela se nesretna životinja iskorištava: brkovi kao konac za čišćenje zubi, a njegovom se spolovilu pripisuju afrodizijska svojstva.

Veličina rezervata, velikog poput susjedne države Singapur, otežava primjenu zakona o zaštiti tigrova, a lokalni zakon šutnje onemogućava pronalaženje krivaca.

Chow procjenjuje da samo još tridesetak tigrova živi u tom rezervatu. Na cijelom malezijskom poluotoku živi oko 600 tigrova, u odnosu na 5.000 koliko ih je bilo prije pedesetak godina.

Pročitajte više