Postavila je jedno pitanje u razgovoru za posao i preokrenula sve u svoju korist

Screenshot: TikTok

RAZGOVOR za posao može biti vrlo neugodno iskustvo, a rijetki su oni koji toliko pršte samopouzdanjem da ne osjete ni trunku nervoze u trenucima kad ih netko procjenjuje. No jedna tiktokerica vjeruje da je "razbila šifru" i otkrila koje pitanje treba postaviti kako bi uspješno prošla na razgovoru.

Nabrajanje uspjeha

Tiktokericu @techsalesgal proglasili su "genijalkom" jer je osmislila pitanje koje ju je dovelo do "najboljeg razgovora za posao u životu" te ga planira koristiti "za sve intervjue dok god je živa".

Iako djeluje primamljivo da pokušate impresionirati potencijalnog šefa nabrajanjem svojih uspjeha, tiktokerica tvrdi da je puno bolje "odmah prijeći na stvar".

@techsalesgal I am a genius, that is all #interview #interviews #interviewtips #sales #salestok #salestips #salesinterview #tech #womeninsales #womenintech #saas #layoff #layoffs #work #worklife #corporate #corporateamerica ♬ original sound - The Tech Sales Gal

Budući da je promijenila puno poslova, shvatila je da nabrajanje poslova može rezultirati razgovorima koje ne želi voditi, a kako bi ih izbjegla, osmislila je novi pristup u kojem pita ispitivača točno ono što on želi čuti.

Pitanje koje otvara vrata

"Rado ću podijeliti bilo što o sebi tijekom ovog intervjua, ali ipak želim znati - što vas najviše zanima o meni?" pitanje je koje je uputila potencijalnom šefu i tvrdi da je riječ o dobitnoj kombinaciji.

Naime, u svojim je intervjuima primijetila da poslodavci traže različite stvari u različitim tvrtkama tako da postavljanje ovog pitanja osigurava da čuju što im je najvažnije.

"Na taj način nikad ne govorim o ružnim trenucima svoje karijere, nikad me nisu ni ispitivali o njima jer smo vodili tako bogat razgovor o onome o čemu su oni željeli razgovarati", objasnila je.

Reakcije na TikToku

Tiktokeri su oduševljeni njezinim prijedlogom te joj pišu kako će definitivno isprobati ovo pitanje u sljedećem razgovoru za posao.

"Sviđa mi se ovo. Radije bih svoje intervjue uokvirila na ovaj način, da provodimo vrijeme razgovarajući o tome što je zapravo važno, a ne o lekciji iz povijesti", napisala je jedna tiktokerica.

"Briljantno! Sljedeći tjedan sam na razgovoru za promaknuće i upotrijebit ću ovo pitanje", napisao je tiktoker.

Pročitajte više