TikTokom se proširio novi trend, mnogima se ne sviđa: "Ovo je teški promašaj"

Screenshot: TikTok

TIKTOK je rudnik trendova u svijetu mode i ljepote. Odnedavno se novi trend proširio tom društvenom mrežom, a riječ je načinu šminkanja usana. Taj trend naziva se "pillow lips". 

Ovakav način šminkanja viđen je početkom prošlog mjeseca na Fashion Weeku u Londonu i brzo se proširio društvenim mrežama. Riječ je o tome da se ruž i olovka nanose na donju usnu tako da se postigne izgled gornje. 

@evilllllyn I wanna do this but in red next! What do you think? Would you rock this? 🌟💕 #pillowlips #lfw #londonfashionweek #makeuptutorial #liptutorial #mua #artist #greenscreen ♬ Just My Imagination (Running Away With Me) - Single Version/Mono - The Temptations

Hit nakon Fashion Weeka

Preciznije opisano, olovkom se prati prirodna linija usana do sredine donje usne, a onda se na tom mjestu napravi kut. Za ovaj trend zaslužna je vizažistica Ana Takahashi koja je modelima na Fashion Weeku na taj način iscrtavala usne.

Očekivano, ovakav način šminkanja postao je popularan na TikToku. Dok su mnogi oduševljeni novim trendom, postoje i oni koji komentiraju da ovakav način iscrtavanja usana izgleda ružno.

@boyanna95 #pillowlips#londonfashionweek#anatakahashi#makeuptrend#foryoupage#viral ♬ Fashion Style - Antarcticbreeze

Ispod jednog videa na TikToku, koji ima više od milijun pregleda, nanizalo se mnoštvo negativnih komentara.

@docnafiakhan Pillow lips? #fyp #pillowlips #lipshacks #hack #makeuphack ♬ Rock Your Body - Justin Timberlake

"Ne", "Ovo je teški promašaj", "Ovo je urnebesno", "Je li ovo neka šala ili?", "Nisam sigurna kako se osjećam u vezi ovoga", "Ne mogu kontrolirati svoj smijeh", neki su od komentara.

@karenncristel #greenscreen SS23 @Chopova Lowena art direction Reid Jamie #pillowlips #lipliner #fashionweek #fashionweekmakeup ♬ original sound - Karen Gonzalez

Pročitajte više