Timovi replicirali jelo poznatog chefa. Anel zaradio imunitet, Vehid je nominiran

Foto: Press

Dan nakon velikog fijaska crvenih na večeri i odlaska Nikole jutro u kući započelo je komentiranjem. "Još se nisam ohladio, još me živci peru. Ne volim nepravdu. Čini mi se da sam dobio kaznu i išao u duel, a nisam potpuno zaslužio", komentirao je Viktor s Milenom i Chiarom, dok se Anel osamio u dnevnoj sobi. Upravo njegove pogreške smatrali su presudnima za loš servis. "Ja u vanjskom svijetu nikad ne bih voljela imati takvog kolegu", Milena je dodala.

"Ima dosta ljudi pik na mene zato što kažem ono realno, s čim se nitko ne može suočiti. Svi su u svemu najbolji", Anel je, pak, kazao. Plavci su kritizirali crvene u svojoj sobi, a najglasniji bio je Vehid, koji je nekoć bio crveni. On je komentirao kako se pojedinci nikad nisu trudili pamtiti recepte ni postupke jer su uvijek mogli pitati njega i Dominika. "Oni se svađaju non-stop i prenose to svađanje svugdje po kući", Lucija je zaključila. "Ne mogu oni biti tim kad jedni druge mrze", i Domagoj je dodao.

U Anelovu obranu stala je jedino Chiara, zaključivši da moraju imati više razumijevanja za različite karaktere u timu i premostiti sve prepreke ako žele biti uspješni u idućim izazovima: "Moramo sjesti i popričati i reći tko što misli, nećemo moći tako raditi skupa!" Kandidati su stigli pred chefa Gretića, koji se još jednom dotaknuo neuspješne večere: "Ne ponovilo se!"

Chef najavio gosta

Stiglo je vrijeme za novi zadatak, iz kojeg najbolji pojedinac izlazi s imunitetom, a najlošiji s nominacijom. "Novi zadatak. Interesantan gost. Čovjek koji ustvari i nije kuhar! Ali čovjek koji u džepu ima Michelina! Znamo se jako dugo, ja njega zovem sinek, on mene tatek! Čovjek koji je voljom i radom postigao jako puno u kratko vrijeme", rekao je chef i najavio gosta. U studio je ušetao priznati chef Marko Gajski i izazvao oduševljenje kandidata.

"Ostalo vas je malo, što znači da ste i najbolji", pozdravio ,ih je pa dodao: "Moja karijera je počela na sličan način kao i kod vas. Vaš mentor je bio i moj prvi mentor. Ako budete slušali ovog čovjeka, sve je moguće. Nije bitno kako ste počeli nego kako ćete završiti."

Kandidati Hells' Kitchena morat će replicirati njegovo autorsko jelo, u kojem su glavne namirnice kozice, buča i cvjetača, koje je predstavio na vrlo zanimljiv način: "Ovo jelo opisuje sve moje karaktere - jednog Slavonca u Dalmaciji. Tu su dalmatinske namirnice s malo slavonskih začina." Chef Gajski kandidatima je savjetovao da budu koncentrirani, kušaju svaku komponentu i paze na začine.

Kandidati su za kuhanje imali sati vremena

Kuhanje je krenulo, a na raspolaganju su timovi imali sat vremena. "Jednostavno izgleda, ali mora tu biti neka caka", Chiara je bila sumnjičava. Chefovi su prošetali radnim jedinicama kako bi provjerili situaciju i podijelili nekoliko savjeta. I dok su crveni bili u malo većem stresu, plavci su se, s druge strane zida, dobro zabavljali.

Vrijeme je brzo curilo i ubrzo je na red stiglo posluživanje. Većina kandidata bila je zadovoljna i gotova prije vremena, a Luciju je nervirao Mauro koji je ponovno zadnji servirao u posljednjoj sekundi. "Danas ćemo probati sva vaša jela... Rasporedite se od najlošijeg do najboljeg", poručio im je chef.

Dogovaranje je krenulo, a svatko je imao svoj razloge za i protiv. Crveni su zadovoljno željeli što višu poziciju, dok su plavci isticali svoje mane. Chiara i Anel nisu baš najbolje primili Viktorovu odluku da budu na dva najlošija mjesta, vjerujući da zaslužuju više bodova. Svoje tanjure prvi su nosili Chiara i Vehid. U Chiarinu tanjuru nedostajalo je ljutine i kiseline, a ni prezentacija nije bila posve zadovoljavajuća.

"Čini mi se da ti nisi baš najbolje probao moje jelo", chef Marko kazao je Vehidu, nezadovoljan okusima. Prvi bod otišao je Chiari. Lucija i Anel bili su sljedeći. Luciji je falilo škampa i kiseline da bi u potpunosti zadovoljila chefove. "Ti u zadnje vrijeme gađaš! Fino ljuto, kiselo! Za sada najbolji balans", pohvalili su Anela i dali mu dva boda.

Mauro i Milena već su nosili svoje tanjure. Mileninom jelu nedostajalo je soli i kiseline, no chef Marko pohvalio je umak: "Samo hrabrije!" Za Maurov tanjur imali su još više zamjerki: "Bisque ti je drugačiji od svih ostalih! Kao da nisi dovoljno dugo pržio ljušture od kozica nego više ukuhavao."

Plavi ostali bez ijednog boda

Tri boda otišla su Mileni jer su chefovi smatrali kako je bisque komponenta koja povezuje cijelo jelo i Maurova pogreška bila je prevelika. Crveni su tako vodili nedostižnih 6:0 i već odnijeli pobjedu! Za kraj, ostalo je kušati još Domagojev i Viktorov tanjur... Domagojev umak je bio sjajan, no i njemu je nedostajalo i soli i kiseline, kao i ulja od peršina koje se nije dovoljno osjetilo. "Jako lijepa kiselina. Po ukusu je sjajno. Ima malih tehničkih grešaka, no okus uvijek prevlada", poručili su chefovi Viktoru i dali mu četvorku.

Ovaj put plavi su ostali bez ijednog boda! "Pomeli smo ih kao suho lišće", poručio je pobjedonosno Viktor. "Kvaliteta svih jela je sjajna!" zaključio je chef Gretić, a pridružio se i chef Gajski: "Jako sam zadovoljan i sretan, čestitam vam!"

Najboljim jelom dana proglašeno je Anelovo te je on dobio imunitet. "Nijanse su presudile. Dva najslabija jela u plavom timu danas bila su Vehidovo i Maurovo", kazao je chef Gajski, a dvojicu kandidata očekivao je dvoboj za crnu pregaču. "Uvijek sam ljutit na sebe i razmatram gdje sam mogao bolje, ja sam takav", tužan je bio Mauro, kojemu je ovo prvi put da može biti nominiran.

Maura i Vehida čekao je izazov guljenja rajčice u zadanom roku, a bolje se snašao Mauro. Vehid je prvi nominirani kandidat tjedna! "On je jak u glavi", zaključili su kandidati, vjerujući da crna pregača Vehidu neće predstavljati nikakav teret.

Pročitajte više