Tinejdžerka golim rukama podigla gorući kamionet pa spasila život svojoj obitelji

Screenshot: YouTube

SREDNJOŠKOLKA Charlotte Heffelmire iz SAD-a preko noći je postala nacionalna heroina, nakon što je golim rukama podigla gorući kamionet i tako spasila život svome ocu, ali i čitavoj obitelji.

Charlottin otac Eric je popravljao obiteljski kamionet u garaži kada je dizalica popustila, a benzin počeo istjecati. Eric se našao zaglavljen pod vozilom, a situacija je postala još gora kada se proliveni benzin zapalio.

Charlotte je srećom vidjela što se dogodilo i bosonoga je dotrčala upomoć ocu. Iako je visoka tek 160 centimetara i teška samo 54 kilograma, golim je rukama uspjela podignuti goruće vozilo dovoljno da joj se otac izvuče, a zatim je kamionet na tri kotača izvela iz garaže i požar ugasila uz pomoć šmrka. Rizik je bio još već budući da su se u garaži nalazili kanistri s benzinom.

Charlottina brza reakcija omogućila je i njenoj baki i tromjesečnoj nećakinji da na vrijeme napuste kuću. Vatrogasci su došli "na gotovo".

Charlotte inače pohađa US Air Force Akademiju, no još se oporavlja od ozljede leđa i opeklina nogu koje je zadobila spašavajući očev život.

Nesreća se dogodila 28. studenog, a zbog nevjerojatnog herojstva 19-godišnja srednjoškolka je za ovaj čin nedavno dobila i nagradu lokalne vatrogasne zajednice.

"Ako zbog ozljeda ne budem mogla raditi na terenu, vjerojatno ću raditi za uredskim stolom. Trenutno se oporavljam i pazim da je moja obitelj dobro", rekla je skromna djevojka na preuzimanju nagrade.

Pročitajte više