HRT demantira da će na Eurosong poslati Ninu Kraljić, njena producentska kuća to bi voljela

Foto: HRT

IAKO je do isteka roka za prijavu pjesme i izvođača koji će nas predstavljati na natjecanju za pjesmu Eurovizije ostalo mjesec dana, i dalje se ne zna tko će predstavljati Hrvatsku i s kojom pjesmom.

Iako su se domaći mediji raspisali da bi to trebala biti prošlogodišnja pobjednica "The Voicea" Nina Kraljić, s HRT-a doznajemo da i dalje nema konačne odluke o tome koga šaljemo na natjecanje u Švedsku.

"I dalje jedino možemo potvrditi da je Hrvatska radiotelevizija osigurala mogućnost sudjelovanja hrvatskoga predstavnika na 61. Eurosongu u Stockholmu 2016. godine. Još uvijek nije donesena urednička odluka o tome na koji način će se izabrati pjesma i izvođač koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu", ponovili su ono što se znalo još u studenom prošle godine.

Napise da HRT provjerava Nine ugovorne obveze s Universal Musicom demantirala je ta producentska kuća.

"HRT je već od produkcije prve sezone show-a The Voice upućen u Ninin ugovor s diskografskom kućom Universal Music, tako da je informacija netočna. Međutim, službena potvrda za Ninin nastup na Eurosongu ne postoji. Universal Music bi svakako podržao potencijalnu HRT-evu odluku za Ninin nastup na Eurosongu", stoji u odgovoru koji su poslali Indexu.

Odluku da na Eurosong ide Nina Kraljić pozdravili bi i čitatelji Indexa. Naime, u našoj anketi talentirana pjevačica osvojila je više od 20 posto glasova, a više od nje imao je samo neobični spoj 2Cellosa i Jelen Rozge (koji teško da će zaživjeti).

U slučaju da Nina zaista ode na Eurosong, velika pomoć bio bi joj i njen mentor iz "The Voicea" Jacques Houdek, koji je u polufinalu Dore 2011. godine izgubio od relativno nepoznate pjevačice Darije Kinzer. U našoj anketi Jacques je osvojio gotovo 12 posto glasova.

Nina trenutno snima svoj prvi album, a njen prvi singl "Zaljuljali smo svijet" dosad je pogledalo pola milijuna ljudi. 

Pročitajte više