Tko je Albina Grčić, pobjednica ovogodišnje Dore

HRVATSKA je izabrala - na 65. Eurosong u Rotterdam ide Albina Grčić koja je večeras osvojila 198 bodova žirija i publike.

Skladbu za pobjedu napisao je Branimir Mihaljević, a tekst 19-godišnji Max Cinnamon, kojem je otac iz Velike Britanije, a majka iz Karlovca.

"Max je kolega Branimirovog sina u londonskoj produkcijskoj kući Abbey Road Institute, suradnja je krenula spontano. Stvarno je napisao odličan tekst i simpatično je što mu je mama iz Hrvatske, a i on se sam natjecao na lokalnom natjecanju za Euroviziju u Francuskoj", rekla je Albina nedavno za Dalmatinski portal.

Za nastup se pripremala dugo, a Hrvati su je upoznali u Voiceu gdje je bila jedan od favorita za pobjedu.

Albina je studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnom Splitu, stoji u njezinoj biografiji na stranicama Voicea.

Živi s bakom koja joj je najveća potpora i koja je od djetinjstva podupirala Albininu bujnu maštu. Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se "Music Talentsu", glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila.

Prekretnica u njezinu životu i najljepše iskustvo bio je školski mjuzikl koji je Albinina škola pripremala u suradnji s engleskim kolegama u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Albinino odrastanje na glazbenoj sceni od početka je bilo zapaženo. Kao šesnaestogodišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a otad često nastupa na društvenim događajima u Splitu.

Nekoliko njezinih nastupa, poput onog s Filipom Rudanom, gledatelji Voicea su obožavali.

Nakon Voicea je objavila pjesmu Imuna na strah.

 

Pročitajte više