Tko je Angelina Mango, trenutno najveća konkurencija Lasagni? Generacija Z je obožava

Foto: EPA/Renato Branđolica/HRT

Stanje na eurovizijskim kladionicama se promijenilo. Baby Lasagna i dalje je vodeći, no šanse za pobjedu su mu se u zadnjih nekoliko dana smanjile s 21 na 18%. Ukrajinke su pale s drugog mjesta i trenutno su na trećem s 12% šanse za pobjedu.

>> Objavljen redoslijed izvođača na Eurosongu, evo kad nastupa Baby Lasagna

Talijanka Angelina Mango ovih je dana skočila na drugo mjesto i šanse za pobjedu su joj samo 4% manje nego Baby Lasagni. Ona mu je trenutno najveća konkurencija na ovogodišnjem Eurosongu.

Tko je Angelina Mango?

Angelina Mango s pjesmom La noia pobjednica je 74. glazbenog festivala Sanremo te će predstavljati Italiju na ovogodišnjem Eurosongu.

Mlada kantautorica prva je žena koja je nakon deset godina pobijedila na najspektakularnijem talijanskom festivalu, ali i prva talijanska ženska predstavnica na Eurosongu u zadnjih osam godina poslije Francesce Michielin, koja je Italiju predstavljala u Stockholmu 2016.

Generacija Z je obožava

Generacija Z obožava Angelinu. "U svojim pjesmama kantautorica se bavi relevantnim temama poput tjeskobe GenZ-ja, ljubavi, potrebe za slobodom i vrijednosti obitelji, povezujući urbani stil s bel cantom", opisao je Rai na svojim službenim stranicama njezin glazbeni stil i odmah otkrio zašto je Angelina popularna među mladima.

Angelinu na TikToku, najpopularnijoj mreži među mladima, prati više od 900 tisuća ljudi, neki videi joj imaju po milijun pregleda. Objavljuje svoje nastupe, priključuje se trendovima, snima svakodnevne trenutke i radi sve ono što generacija Z obožava.

@angelinamango__

direttamente dalla curva della noia mi comunicano che c’è un doppio platino per "che t’o dico a fa"🥹🫶

♬ suono originale - angelinamango__
@angelinamango__

tutti abbiamo il momento nathy peluso quando siamo da soli a casa, prendetevi un momentino ogni giorno per essere nathy peluso🫶

♬ Nathy Peluso: Bzrp Music Sessions, Vol. 36 - Bizarrap & Nathy Peluso

Roditelji su joj slavni talijanski glazbenici

22-godišnjakinja ističe da glazbu voli od malih nogu, što ne iznenađuje jer je kći poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga i pjevačice Laure Valente. Njezin menadžer radi i s dosadašnjim pobjednicima Sanrema Marcom Mengonijem i grupom Maneskin, a Angelina iza sebe ima četiri platinaste i dvije zlatne ploče, rasprodanu turneju i mnogobrojna glazbena natjecanja na kojima je pobijedila.

Pročitajte više