Tko je bila Donna Ares, žena za kojom ovih dana plače cijela regija?

Foto: Instagram

Cijela regija ovih dana žali za Donnom Ares, bosanskohercegovačkom pjevačicom koja je 2. listopada izgubila bitku s rakom. Pravim imenom Azra Kolaković, prije bolesti bila je atraktivna pjevačica i kantautorica, a za vrijeme bolesti postala je simbol ženske borbe za životom i inspiracija mnogim ljudima koji prolaze isti užas.

>>Pjevačica Donna Ares umrla u 41. godini<<

>>Hana Hadžiavdagić nakon sprovoda Donne Ares: "Sramite se, samo je sedam pjevača došlo"<<

Iako je Donna Ares većem dijelu javnosti poznata po narodnjačkoj glazbi, ona nije bila samo to. Iznimno talentirana glazbenica bila je skladateljica i tekstopisac, a s njom su rado surađivale najveće zvijezde u Bosni i Hercegovini. 

Nakon što joj je prije tri godine dijagnosticiran rak grlića maternice, Donna se odlučila boriti do zadnje kapi krvi. Iako je bolest i dalje najveći tabu na Balkanu i iako mnogi obožavaju slabosti velikih zvijezda, ona je ustrajala u svojoj nakani da ozdravi i uživa u životu. Mnoge žene priznaju da su od nje dobile najveće životne lekcije, i to u doba kada je njoj samoj bilo najteže.

"Nakon bolesti odlučila sam da se više neću dotjerivati dulje od pola sata, pozdravila sam se s tom kraljicom Balkan zabave, koja je morala pratiti trend koji je nametnula modna industrija. Danas je jako mnogo mladih djevojaka opterećenih tom ambalažom... Jednom ćemo sve to morati skinuti sa sebe. Što ostane kad vam rak skine kosu sa glave?", rekla je jednom prilikom novinarima.

Donna se odmah na početku kemoterapija javno pojavljivala bez perike, nakon što je ostala bez kose. Do posljednjeg dana života sa svijetom je dijelila dobre i loše vijesti, pokazivala kako izgledaju kemoterapije, bol, ubodi i sve razine užasa koje proživljava osoba koja umire od raka.

Pročitajte više