Tko je buduća snaha Roda Stewarta? Često se na Instagramu hvali hrvatskim korijenima

Foto: Instagram

PRVI uzvanici dubrovačkog vjenčanja godine počeli su pristizati. Liam Stewart, hokejaš i sin glazbenika Roda Stewarta, u Dubrovniku će imati vjenčanje s dugogodišnjom partnericom Nicole Artukovich, čija je obitelj porijeklom iz Konavala i Hercegovine. Par se trenutno nalazi u Dubrovniku gdje završavaju posljednje pripreme za svadbu.

Tko je Nicole?

Nicole Artukovich rodom je iz Dubrovačko-neretvanske županije, točnije Konavala, odakle su, otkrila je ranije, njezini baka i djed pobjegli u Ameriku.

''Moj je djed pobjegao od komunističkog režima 1953. na brodu s bakom i dvojicom najboljih prijatelja. Tražio je Talijane da brod vrate u njegovo selo kako bi njegova obitelj mogla i dalje ribariti. Naši rođaci još ga uvijek koriste'', napisala je ranije na Instagramu.

Ranije je objavila i fotografije iz Molunata te napisala da je to otok njene bake. 

Nicole ne skriva koliko je ponosna na svoje korijene. Ispod pazuha ima tetovažu grba s prvim bijelim poljem, a često nosi i najpoznatije hrvatsko obilježje – crveno-bijele "kockice".

Ona, čini se, govori hrvatski jezik jer je nekoliko puta na tom jeziku pisala opise na Instagramu. Jednom prilikom otkrila je i da joj je najdraži hrvatski nogometaš Domagoj Vida.

Nicole je jedno od šestero djece Marka Nickolasa Artukovicha i Tine Artukovich rođene Cvjetković, a njezini roditelji još imaju Lucy, Christinu, Anthonyja, Andreu i Amandu.

Objavljeni detalji svadbe

Dubrovački dnevnik piše da će Nicole i Liam prirediti zabavu dobrodošlice u Vrtu palmi, terasi luksuznog hotela, s pogledom na Grad. Na ovoj lokaciji česte su ljetne zabave, vjenčanja i koncerti. Upravo u Vrtu palmi party dobrodošlice za svoje uzvanike priredili su Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car.

Par će, pišu, vjenčati pater Mirko Nikolić. Nakon što odrade crkveni obred, mladenci i uzvanici popet će se na tvrđavu Lovrjenac, gdje je do dva sata u noći planirana zabava. Od uzvanika se očekuje formalni kodeks odijevanja, ali mladenci su uzvanicima skrenuli pozornost na oko 250 stepenica koje će morati svladati, a posebno su upozorili uzvanice da izbjegnu visoke stiletto potpetice.

Inače, par je prošle godine dobio sina kojemu su dali ime Louie Mark Roderick Stewart. 

Pročitajte više