Tko je Charlene Wittstock i zašto je zovu najtužnijom ženom svijeta?

Foto: EPA

VIJESTI o "najtužnijoj ženi svijeta" izazivaju ogromnu pažnju već deset godina, otkako je princeza Charlene od Monaka stupila u brak s princom Albertom.

Posljednjih tjedana jedna od top tema u svjetskim medijima je boravak princeze Charlene u Južnoj Africi te razdvojenost od supruga Alberta, s kojim ima dvoje djece, blizance Jacquesa i Gabrielle. Nagađa se o razlozima princezinog boravka u Južnoj Africi, gdje se nalazi već pet mjeseci, a prije četiri dana palača je objavila da je princeza pod pseudonimom operirana zbog infekcije.

S princezom su u Južnoj Africi njezin suprug Albert i djeca, a u bolnici se nalazi od rujna ove godine.

Zašto je nazivaju najtužnijom ženom svijeta?

Princezu Charlene svjetska javnost je upoznala kada je kao nekadašnja olimpijska plivačica Charlene Wittstock postala zaručnica monegaškog princa Alberta, koji je već bio zagazio u pedesete, a nije osigurao legalnog nasljednika kneževini.

Vjenčanje se održalo prije deset godina u Monacu, a pratile su ga priče o prinčevoj nevjeri i svađama zaručnika. Stvar je otišla toliko daleko da su mediji pisali da je Charlene htjela otkazati vjenčanje i vratiti se u rodnu Južnu Afriku, ali da joj je oduzeta putovnica te da je praktički prisiljena na brak.

Kada su u javnost dospjele snimke i fotografije s njihovog vjenčanja, milijuni ljudi su povjerovali u priče. Princeza je plakala tijekom cijelog vjenčanja, a na kasnijim je javnim događanjima rijetko pokazivala osmijeh.

Od vjenčanja je zovu najtužnijom ženom svijeta, iako je ona više puta demantirala da je u braku s Albertom nesretna. 2014. godine princeza je rodila blizance, ali ni na njihovom krštenju nije bila previše radosna.

Više puta do sada se pričalo o mogućem razvodu princa i princeze, a ove godine je njezin iznenadni odlazak u Afriku i dugi boravak u inozemstvu samo podgrijao tračeve.

Pročitajte više