Peti lovac u spin-offu Potjere ostavio je i Krešu i Lokasa bez teksta dok se natjecao

Foto: Renato Branđolica/HRT

U HRT-ovom novom kvizu Super Potjera, Morani, Kreši, Deanu i Mladenu pridružit će se i peti lovac, Sven Marcelić.

Sven Marcelić je pozornost hrvatske javnosti privukao jesenas kad je srušio rekord u Potjeri. Sam je točno odgovorio na 22 pitanja i kući odnio 115 tisuća kuna. "Ovakvi rezultati nisu ni na probi, da jedna osoba to može napraviti, možda je to jer se čitalo brzo", rekao mu je Krešo tad. "Ni grupa nikad nije došla do 22 koraka prednosti, evo iz produkcije provjeravaju", dodao je Lokas.

U povijesti Potjere se to nikad nije dogodilo, čak ni kada je bila riječ o ekipi.

Nije planirao biti lovac, ali...

Nakon toga Sven se oglasio na Facebooku.

"Bio je to odličan dvoboj i, ako obratite pažnju na matematiku i tijek pitanja, možete vidjeti da bi, da smo bili u obrnutim ulogama, on uhvatio mene točno na zadnjem bodu. Dakle, format Potjere je strukturno takav da mi je dao malu, ali dovoljnu prednost. Svi oni koji su se ikad družili s kvizašima znaju da je naš duh kompetitivan, ali i vrlo fer i Krešo je bio sjajan suparnik kako u natjecanju, tako i nakon ishoda", pohvalio je lovca Krešu.

Drage prijateljice i dragi prijatelji, želio bih vam zahvaliti svima na podršci i čestitkama koje sam zadnja dva dana...

Objavljuje Sven MarcelićSubota, 1. listopada 2022.

Tad je rekao i da "ne planira biti lovac".

"Ne namjeravam biti lovac niti mi je to itko nudio, a da i je, ne bih to bio jer moj je habitus i interes vezan uz posao koji radim, a svojih '15 minuta slave' iskoristit ću za veću vidljivost onoga čime se i inače bavim na Fejsbuku, a to je komentiranje hrvatske društvene, ekonomske i političke stvarnosti uz nadu u ipak nešto veći 'impact'", rekao je tad ovaj diplomirani kroatist i sociolog.

No, čini se da su ga u međuvremenu ipak uspjeli nagovoriti s HRT-a pa se Sven kao lovac pojavio na Silvestrovo, u specijalnoj epizodi Potjere, a sada će biti i redovan dio ekipe u spin-offu popularnog kviza.

Odrastao u Zaprešiću

Sven Marcelić je zaposlen na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru te često komentira društvenu i političku scenu u Hrvatskoj. U Zadar se doselio prije 16 godina, a porijeklom je iz Zaprešića. 

"Živim i radim u Zadru, gdje sam doselio pred šesnaest godina. S druge strane, moji su djetinjstvo i mladost vezani uz Zaprešić gdje sam završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje sam maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Osjećam se jednako Zadranin i Zapreščan i oba grada smatram 'svojim'", rekao je nakon svog rekordnog nastupa u Potjeri.

Kviz na HRT stiže ovog mjeseca

Snimanje kviza Super Potjera, čiji je početak emitiranja planiran u nedjelju, 26. ožujka, počelo je na Dan žena. Kviz je rađen po inačici Beat The Chasers, a voditelj je Joško Lokas. 

"Koncept kviza je varijanta obrnute Potjere u Potjeri. Četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu", rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Pročitajte više