Tko je muškarac koji je hodao na vrhu kraljevske procesije?

Foto/Screenshot: Profimedia/Youtube

DOK su pogledi cijelog svijeta bili prikovani za kraljičin sprovod, jedna javnosti malo poznata osoba bila je istaknuta u povorci. 

U pogrebnoj povorci je do Windsora ispred lijesa hodao čovjek za kojeg se kaže da je jedan od kraljičinih najvjernijih i najodanijih članova osoblja. Riječ je o pažu Paulu Whybrewu, koji je zbog svoje visine od skoro dva metra dobio nadimak Tall Paul.

Kraljicu je počeo služiti s 19 godina, a britanske novine pišu da je jedan od rijetkih ljudi na dvoru koji nemaju neprijatelja i koji se dobro slažu sa svim članovima kraljevske obitelji. Kraljicu je služio 44 godine, a prošle je godine postao dvorski službenik s najdužim stažem.

Uz kraljicu je bio u mnogim teškim trenucima

Prošlog je tjedna pratio lijes dok je kraljica posljednji put napuštala Buckinghamsku palaču, a kralj i kraljevska obitelj hodali su iza njezina lijesa u svečanoj povorci do grobnice. Uz kraljicu je bio u mnogim teškim trenucima, poput raspada brakova njene djece, a u javnosti će najviše biti upamćen po ulozi u spotu s Danielom Craigom kao Jamesom Bondom, koji je snimljen za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Osim što je dobio nadimak zbog fizičkog izgleda, Daily Mail navodi da je tijekom službe zaradio još jedan nadimak, Čuvar kraljičinih tajni.

"Znao je da je mogao dobiti bilo koji posao u privatnom sektoru i zarađivati više nego što je zarađivao, ali mu to nikad nije palo na pamet. Osjećao je da je njegovo mjesto uz kraljicu, što je bila i njena želja. Potpuno mu je vjerovala. On zna mnoge njene tajne, ali ih nikad neće otkriti", rekao je izvor blizak pažu za Daily Mail.

Pročitajte više