Tko je rumunjski poduzetnik koji se spominje u sporazumu između Ivaniševića i Tanje?

Foto: EPA/Profimedia/Grgo Jelavic/Pixsell

NACIONAL je jutros na svom portalu objavio dokument za koji se tvrdi da je sporazum potpisan između Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović 2012. godine. U dokumentu se, između ostaloga, spominje da se Goran Ivanišević obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom. 

>>Nacional: Ovo je sporazum između Ivaniševića i Tanje iz 2012. o novcu i nekretninama

Jedan od najbogatijih sportaša svih vremena

Riječ je o rumunjskom poduzetniku i bivšem profesionalnom tenisaču i hokejašu. Između ostaloga, bio je predsjednik Rumunjskog teniskog saveza od 1998. do 2004. Jedan je od najbogatijih sportaša svih vremena, a karijeru je započeo šezdesetih godina. Počeo je igrati u parovima te je 1970. godine osvojio French Open. To mu je bio vrhunac karijere te se nakon nekoliko godina povukao.

Nakon što se 1979. povukao iz igre, postao je teniski menadžer te je, između ostalih, vodio i Borisa Beckera i Gorana Ivaniševića. U travnju 2022. Forbes je Tiriaca rangirao kao treću najbogatiju osobu u Rumunjskoj - procijenili su da je težak oko 1.6 milijardi dolara. Trenutno se njegovo bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara. 

Bio u braku s rukometašicom

Tiriac je također osnovao kompaniju Tiriac Group u Bukureštu, koja se bavi nekretninama, automobilima i financijskim uslugama. Osim toga, posjeduje kolekciju automobila i motocikala od preko 400 modela, piše Forbes.

Prije no što se proslavio u tenisu, Ion Tiriac bio je u braku s rukometašicom Erikom Braedt. Vjenčali su se 1963., a u braku su bili dvije godine. Tiriac ima i troje djece - sina Iona Tiriaca Jr. kojeg je dobio s manekenkom Mikette von Issenberg te sina Karima i kći Ioanu koje je dobio s egipatskom novinarkom Sophie Ayad. Inače, Tiriac je vjenčani kum Lepoj Breni i njezinom suprugu i bivšem tenisaču Slobodanu Živojinoviću.

>>Što se sve saznalo o slučaju Ivanišević - Dragović?

Pročitajte više