Tko je Njinle? Tip koji je ispalio rakete na pozornici i prije je surađivao s Letom 3

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

DOŠLI su na traktoru, ispalili rakete na pozornici i pobijedili. Let 3 istaknuo se na Dori antiratnom pjesmom i stiliziranim uniformama, ali i scenskim nastupom koji je u velikoj završnici pjesme uključivao simulaciju ispaljivanja raketa. No tko je točno tip s raketama?

Pridruženi član

Riječki glazbenik Žanil Tataj Žak pridruženi je član Leta 3 koji se na pozornici pojavio u dugačkom crnom kostimu, a na čelu mu je pisalo "Njinle". Na pozornici je bio zadužen za dvije ogromne rakete, iz kojih su na samom kraju pjesme počele frcati iskre.

Glazbenik se kratko predstavio na HRT-ovoj presici nakon Dore. "Pridružio sam se ovom krasnom cirkusu zvanom Let 3, sugrađanima mojim dragima", kratko je rekao, a Mrle dodao: "On je naš Njinle."

Glazbena karijera

Žak je srednju glazbenu školu završio u Rijeci i svira nekoliko instrumenata, a bavi se i komponiranjem te produkcijom. Karijeru je započeo sredinom 80-ih godina s riječkom rock grupom Jersey.

S njima je za tadašnji Jugoton snimio album Pustite da živim, a nastupali su po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i dobivali brojne nagrade na raznim rock festivalima. 

Otad je bio član nekoliko rock bendova, a među najpoznatijima je bend Divlje jagode, nakon kojeg se pridružio kultnom slovenskom bendu Mary Rose. Danas je član nekoliko slovenskih rock bendova i radi kao vokalni pedagog.

Ranija suradnja

Ovo nije prva suradnja riječkih glazbenika. 55-godišnji glazbenik već je surađivao s bendom Let 3, i to na njihovom albumu Bombardiranje Srbije i Čačka iz 2005., na kojem je otpjevao pjesmu Dijete u vremenu, koja je referenca na kultnu pjesmu Deep Purplea Child in Time.

Pročitajte više