Tko je žena drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu? Zaveo ju je sviranjem Chopina

Foto: Profimedia

TITULA najbogatijeg čovjeka na svijetu danas je nakratko pripala Bernardu Arnaultu, nakon što je Elonu Musku bogatstvo palo na 185.3 milijarde dolara.

Čovjek čije je bogatstvo procijenjeno na 185.4 milijarde dolara francuski je poslovni magnat i izvršni direktor luksuznog brenda Louis Vuitton. Arnault je u braku s Hélène Mercier, svjetski poznatom koncertnom pijanisticom porijeklom iz Kanade. U braku su već 21 godinu i skupa imaju troje djece.

Spojila ih je ljubav prema glazbi

Hélène Mercier karijeru pijanistice započela je u Kanadi, gdje je osvajala brojne nagrade, a studirala je na Julliardu u New Yorku te na Pariškom konzervatoriju.

Spojila ih je ljubav prema glazbi, a upoznali su se 1989. na jednoj večeri. Iste su godine skupa proslavili Novu godinu, a nakon što su otišli u njegov dom na šalicu čaja, Mercier ga je zamolila da joj nešto odsvira.

"Ruke su mu drhtale, umirao je od straha, ali bio je odlučan da odsvira do kraja", otkrila je Mercier za Wall Street Journal. Osam mjeseci nakon tog izlaska vjenčali su se, a privatnoj ceremoniji prisustvovalo je samo petero ljudi.

Glazbena obitelj

Arnault i Mercier imaju trojicu sinova. Najstariji, Alexander, direktor je Rimowe, luksuznog brenda za prtljagu, a njihov drugi sin, Frédéric, također je dio obiteljskog biznisa, dok najmlađi, 20-godišnji Jean, još uvijek nije krenuo u poslovne vode.

Mercier je nastojala prenijeti svoju ljubav prema glazbi i na sinove te ih je poticala da se posvete glazbenim karijerama, no odlučili su krenuti očevim stopama.

Humanitarni rad

Arnault i Mercier 2019. su privukli pažnju javnosti kad su se obvezali dati čak 222 milijuna dolara pomoći za restauraciju požarom zahvaćenog Notre Damea.

Iste godine obvezali su se na donaciju od 11 milijuna dolara kako bi pomogli u gašenju požara koji je zahvatio Amazonu.

Pročitajte više