Tko je zgodna Zadranka čije je ime zbunilo gledatelje showa Zvijezde pjevaju?

Foto: Dario Njavro/HRT

MNOGE je iznenadila najava da će Iva Jerković nastupati u showu Zvijezde pjevaju. No, ubrzo se razjasnilo da nije riječ o "onoj" Ivi Jerković, bivšoj manekenki i TV voditeljici, već o njenoj mlađoj imenjakinji porijeklom iz Zadra.

33-godišnjakinja oduševila je prvom izvedbom pod mentorstvom Ive Amulića te odmah privukla pažnju hrvatske javnosti. Iva je članica glumačkog ansambla zagrebačkog HNK-a, a gledatelji je pamte po ulogama u domaćim serijama - Minus i plus, Ko te šiša, Počivali u miru...

U sitcomu Minus i plus glumila je Luciju, razigranu Dalmatinku, televizijsku voditeljicu na lokalnoj televiziji udanu za ozbiljnog zagrebačkog odvjetnika Krunu.

2018. godine pojavila se u Gibonnijevom spotu za pjesmu Nisi više moja bol.

Završila socijalni rad

Iva je prije glume studirala socijalni rad, no na kraju se ipak odlučila okušati i na Akademiji dramskih umjetnosti.

"Od djetinjstva sam se bavila i pjevanjem i plesom i sviranjem pa nešto malo i glumom jer u Zadru, gdje sam odrasla, nije baš bilo prilike baviti se glumom pa nisam to shvaćala niti poznavala kao nešto ozbiljno. Kad sam došla u Zagreb, počela sam se iz hobija baviti glumom i tako, eto, postupno je moj hobi postao i moj posao i na tome sam svaki dan zahvalna i osjećam se jako privilegirano jer se bavim onim što volim", rekla je u jednom razgovoru za Nacional.

"Socijalni rad sam paralelno s Akademijom i diplomirala, ali osim pisane diplome ne vidim se sad u tome. Neprirodno mi zvuči kad nekome kažem da idem na posao jer iako zna biti i stresno i bolno i iscrpljujuće, teško mi je to nazivati poslom jer je više od toga. To je moja potreba. Ljudi rade da žive, a glumac živi da radi - to je u mom slučaju istinito", dodala je.

Iva je u prvoj epizodi nove sezone showa Zvijezde pjevaju otpjevala More snova Tedija Spalata te s 31 bodom završila na vrhu ljestvice. "Ranila si me", rekla joj je članica žirija Danijela Martinović nakon izvedbe.

Pročitajte više