Tko (ne) želi da mu obnažene Kate i Giselle vise na zidu?

CRNO-BIJELE fotografije najskupljih i najtraženijih supermodela na svijetu, tada još neiskvarene Kate Moss i zanosne Brazilke Giselle Bündchen na kojima su kao od majke rođene biti će 10.travnja ove godine ponuđene na aukciji kuće Christie's u New Yorku.

"Sve fotografije samo pokazuju kako je vrijeme prolazno"

Djevojke je fotografirao Irving Penn, a do sada su bile dio kolekcije Gerta Elferinga, poznatog njemačkog ljubitelja fotografije dvadesetog stoljeća koji se nada kako će na fotografijama Kate i Giselle zaraditi između petnaest i dvadeset tisuća funti, dok bi cijela njegova ekskluzivna privatna kolekcija mogla postići cijenu od tri milijuna funti.

"Sve fotografije samo pokazuju kako je vrijeme prolazno. Počeo sam s prikupljanjem postera i knjiga, zatim printeva manjih dimenzija, pa printeva koji su veči i skuplji, da bih na kraju imao ovakvu kolekciju", rekao je Elfering koji je na aukciju poslao ukupno 135 fotografija.

Set od četiri psihodelična portreta Beatlesa

Njegova gotovo neprocjenjiva kolekcija sadrži originalne fotografije svjetskih modnih fotografa kao što su Helmut Newton, Avedon, Man Ray, Robert Mapplethorpe, Guy Bourdin, Cindy Sherman, Diane Arbus i legendarni Horst P. Horst.

Osim seksepilnih Kate i Giselle, na aukciji će biti ponuđene fotografije slavnog Richarda Avedona, a prikazuju glumice Brigitte Bardot i Lauren Hutton, kao i set od četiri psihodelična portreta Beatlesa.

L.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više