Toliko o francuskoj kuhinji: Penelope Cruz završila na ispumpavanju

PRELIJEPA Penelope Cruz u Cannes je stigla kako bi promovirala svoj najnoviji film, od publike dugoočekivani mjuzikl "Nine", za koji je već, nakon što su neke snimke sa seta "procurile" u javnost, muza slavnog Pedra Almodovara pokupila izvrsne kritike. Međutim, Penelope se na crvenom tepihu nije pojavila iz zdravstvenih razloga jer se, kako prenose svjetski tabloidi, otrovala hranom.

"Penelope je prisiljena otkazati sve dogovore, otrovala se hranom, pod liječničkom je skrbi i osjeća se prilično loše. Primite isprike koje vam prenosim u njezino ime", objavio je producent "Ninea", Harvey Weinstein. Penelope je, osim "Ninea", danas trebala promovirati film svojeg starog suradnika Pedra Almodovara, kojemu je premijera upravo danas. "Los Abrazos Rotos", film čija priča se vrti oko četiri lika - beskrupuloznog ekonomista Ernesta, filmske producentice Judith, scenarista i redatelja Matea i glumice Lene, koju portretira Cruz.

Almodovarom opsjednuta od djetinjstva: "Obožavam ga!"



Njezin lik proživljava najveće tragedije, a dramatično stradava nakon što je ljubomorni ljubavnik baci niz strme i duge stepenice. Prizor, kaže Penelope, podsjeća na scenu iz "Poljupca smrti" Henryja Hathawaya i nije joj nimalo teško palo snimanje nijedne zahtjevne scene, tako ni te.

"Od djetinjstva sam bila opsjednuta njegovim filmovima. Imam potpuno povjerenje u njega. Da moram do kraja života snimati samo s jednim redateljem, pristala bih odmah na to kad bi to bio Almodovar", ispričala je Penelope koja je je Pedru posvetila osvojeni zlatni kipić na 81. dodjeli Oscara u veljači.

V.V.
Foto: JLP

Pročitajte više