Tom Hanks otkrio zašto je odbio ponudu Jeffa Bezosa za let u svemir

Screenshot: Youtube

TOM HANKS bio je gost u emisiji Jimmy Kimmel Live u utorak u kojoj je rekao da mu je Jeff Bezos ponudio let u svemir, ali ga je odbio zbog cijene.

U emisiji Kimmel je upitao 65-godišnjeg glumca je li istina da mu se milijarder obratio u vezi letova u svemir prije nego glumcu Williamu Shatneru, kojeg je prošlog mjeseca u svemir lansirala Bezosova raketna tvrtka Blue Origin.

"Pa, da, pod uvjetom da platim. I, znate, koštalo je 28 milijuna dolara ili nešto slično. Dobro mi ide, Jimmy, dobro mi ide. Ali ne plaćam 28 milijuna dolara", odgovorio je glumac.

"Znate, mogli bismo simulirati iskustvo odlaska u svemir upravo sada. To je let koji traje otprilike 12 minuta? Svi bismo to mogli učiniti na svojim sjedalima ovdje", rekao je Hanks prije nego što je komično simulirao iskustvo letenja. "Ne trebam potrošiti 28 milijuna dolara za to. Mogu to učiniti kod kuće", dodao je.

Kimmel je kasnije pitao Hanksa bi li razmislio o ukrcaju na svemirski let ako bi bio besplatan. "Povremeno bih to učinio samo kako bih doživio radost. Pretvarajući se da sam milijarder", odgovorio je Hanks. Iako je odbio Bezosov poziv, smatra se da je on među slavnim osobama koje su rezervirale ulaznice u vrijednosti do 250.000 dolara kako bi bili u prvim valovima svemirskih turista na komercijalnom svemirskom brodu Virgin Galactic Richarda Bransona.

Otprilike 600 ljudi iz 58 zemalja rezerviralo je ulaznice, a vjeruje se da je Hanks na tom popisu, koji navodno uključuje i druge poznate osobe poput Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Angeline Jolie, Russella Branda, Lady Gage, Katy Perry, Justina Biebera i Ashtona Kutchera. Virgin Galactic procijenio je vrijednost depozita na 80 milijuna dolara, a bivši izvršni direktor George Whitesides rekao je za Insider kako očekuje da će svemirski turizam na kraju donijeti 10 do 15 milijardi dolara godišnje. Tvrtka kaže da joj je cilj pokrenuti čak 400 letova godišnje. Prevozili bi do šest putnika s dva pilota, a polijetali i slijetali bi u matičnu bazu Spaceport America u Novom Meksiku.

S 90 godina, William Shatner je u listopadu postao najstarija osoba koja je letjela u svemir letjelicom Blue Origin. Obraćajući se novinarima nakon povratka, Shatner je rekao: "Nadam se da se nikada neću oporaviti od ovoga. Nadam se da ću moći zadržati ono što osjećam sada. Ne želim to izgubiti."

Pročitajte više