Tonči Huljić o zabrani cajki: Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona podigla nogu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

NAKON što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert cajki u pulskoj dvorani, organizatori su najavili da će se koncert održati u Osijeku, no gradonačelnik Osijeka Ivan Radić slijedio je pulski primjer te zabranio održavanje koncerta uz poruku da u "gradskim prostorima nema mjesta za takvu vrstu glazbe", a sada je Tonči Huljić otkrio što misli o cijeloj situaciji.

"Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se nešto pitaju, krenuli provoditi. Prvo gradonačelnik Pule, pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti. Svako dobro", rekao je Huljić za srpski Telegraf.

U Osijeku su u posljednjih nekoliko mjeseci održani brojni koncerti srpskih folkera

Podsjećamo, pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je koncert cajki u pulskoj dvorani, organizatori su zatim najavili da će se koncert održati u Osijeku, no onda se oglasio i gradonačelnik Osijeka, koji je poručio - ne u gradskom prostoru. 

"Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi", napisao je, između ostalog, na svom Facebook profilu.

 

Nekoliko sati nakon njegove izjave u Športskoj dvorani Zrinjevac, koja je u vlasništvu Grada Osijeka, održao se nastup Milice Pavlović. Također, u Osijeku su u posljednjih nekoliko mjeseci održani brojni koncerti srpskih folkera poput Željka Samardžića, Saše Matića i Gazde Paje.

Pročitajte više