Tony Cetinski o mogućem bojkotu domaćih radija: "Toliko skandalozno da je divota"

Foto: Facebook

TONY CETINSKI osvrnuo se na današnju vijest Indexa o tome da je moguće da domaće radijske postaje odluče ne puštati nove pjesme hrvatskih izvođača, zbog oporezivanja od strane ZAMP-a u iznosu od osam posto godišnjih prihoda.

"Baš znam ubosti vrijeme izlaska albuma, hahaha... Ajmo zapjevati onu: Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine. Pa ovo je toliko skandalozno da je divota! Sva sreća da je YT neovisan od našeg primitivizma. Ništa. Slušamo se na YT kanalima dok se ostali ne dogovore oko uhljebljivanja", napisao je Toni.

U komentarima se nadovezao i Zoran Škugor koji je kratko poručio: "Očekivano."

Inače, riječ je o tome da se posljednjih dana među hrvatskim estradnjacima proširila vijest o navodnoj odluci članica udruge HURIN (Hrvatska udruga radijskih nakladnika), potaknutoj oporezivanjem od strane ZAMP-a u iznosu od osam posto godišnjih prihoda, da blokiraju partnerske aktivnosti s domaćim glazbenicima, odnosno da ne promoviraju njihove nove pjesme, albume, koncerte i slično.

"Mi smo pokrenuli nove inicijative, to o čemu se ovdje radi nije novi pravilnik, već dugogodišnja težnja ZAMP-a, zbog koje su elektronski mediji veoma ugroženi. Oduzme li vam netko osam posto od godišnjih prihoda, ostane vam, da se tako izrazim, zlatna kuna. Što se tiče promocija aktivnosti domaćih glazbenika, poslali smo naputak našim članicama da ne odrađuju ono što im šalju izdavačke kuće, dakle promocije novih albuma i slično, jer ipak one sjede s druge strane stola, a mi bismo trebali besplatno promovirati njihove glazbenike", rekao je predsjednik udruge HURIN Željko Švenda za Index.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više