Toni Rico: Dečki su popili svaki po dvije litre vina, to je koncept

TONI RICO jedan je od rijetkih hrvatskih dizajnera koji radi isključivo muške kolekcije. U intervjuu za Index priznaje kako je to teži, no njemu draži put. Sinoć je na Fashion Weeku Zagreb priredio sjajnu prezentaciju, ali i kvalitetnu kolekciju. "Lambada mi je ostala u sjećanju. Kad sam bio mali, negdje '89. u Hvaru se otvorila plesna škola. Svi smo išli i učili oko deset plesova, ali smo svi išli na lambadu zapravo. Onda sam se sjetio napraviti kolekciju za pravog južnjačkog žigola", ispričao je Toni.

"Dečki su popili svaki po dvije litre vina"

Veliki problem u svemu bili su mu momci depiliranih prsa, što nije česta pojava kod spomenutih žigola. "Uspio sam nagovoriti par prijatelja da ih puste. Problem je, ne raste to toliko brzo. Bili su dečki kvalitetni, sve je ispalo dobro s njima. Nikad ne uzimam uštogljene manekene jer oni hodaju uštogljeno, kako nauče u agenciji, to meni ne paše. Oni su lijepo popili po dvije litre vina i zajebavali se iza", kaže Rico.

"Napio sam ih jer je to koncept"

Svoje manekene on je zaista napio, a na pitanje zašto je to napravio, Toni se opravdava potrebama umjetnosti. "To je koncept. Oni moraju popiti vina, opustiti se, imati nalakirane nokte kako bi ja vidio da oni imaju hrabrosti. Dečki iz Dubrave ne bi nikad sebi nokte nalakirali, a u biti vjerojatno to nisu pravi muškarci", objašnjava dizajner. "Ja sam jako zadovoljan svojim kolekcijama, iako znam da to u Hrvatskoj teško prolazi. Hrvatima je još uvijek drže ići u Košćinsku i kupiti lažnog Armanija, nego originalnog Ricota. Imam dućan na Hvaru i tamo sve prodam, ovo je bila sjajna sezona, najbolja dosad. Radim ono što se prodaje. Volim art, pomak, ali radim uvijek ono što se prodaje, da zaradim. Ako napravim nenosivu kolekciju, to mogu doma zakucati na zid", objašnjava Toni.

"Puno je teže raditi mušku kolekciju nego žensku"

"Puno se zabavljam krojevima, da budu moderni i nosivi. Ne znam zašto neke modne kuće za muškarce kod nas ne uzmu nekog dizajnera, pa da to na nešto liči. Rade odijela koja nitko neće kupovati. Radim isključivo za muškarce jer to nitko neće, vjerojatno je svima lakše i isplativije raditi za žene. Što se konstrukcije tiče, puno je teže napraviti mušku robu, krojevi su puno teži. To mora stajati kako treba", zaključio je dizajner. Ovaj Hvaranin balansira između Zagreba i rodnog mu otoka te šest mjeseci provodi u glavnom gradu, a šest na najsunčanijem otoku.

Pročitajte više