Tony Cetinski o Porinu: Nagrade u konačnici nisu bitne ako imaš onu najveću - pune dvorane

TONY CETINSKI sinoć je u Biogradu na moru primio nagradu Porin za Hit godine - pjesmu "Kad žena zavoli", jedinu kategoriju u kojoj o dobitniku nije odlučivalo stručno glasačko tijelo, već publika. Koliko Tonyju publika znači, popularni pjevač je rekao odmah nakon preuzimanja nagrade kad je naveo kako bi na dodjeli "glumio fikus" da nije bilo njegove publike.

Koliko Vam znači Porin za Hit godine?

Taj Porin mi znači najviše, jer je od publike. Uvijek ističem da je to najvažnije, jer ta nagrada je stvarna, pokazuje realnost, tržišno stanje i lako je dokaziva u brojkama prodanih albuma i ulaznica.

Je li Vam žao što Vam je izbjegao Porin za Pop album godine? Što mislite, što je pri tome presudilo?

Žao mi je i za taj i za još poneki, ali ne iz razloga iz kojeg bi pomislili na prvu loptu. Žao mi je jer nikako da se pomaknemo s mrtve točke. Bez obzira na veliki trud ove ekipe koja radi Porin, izgleda da je nasljeđe preteško da bi preko noći krenuli u budućnost.
 
Znate li uopće koliko ste tijekom svoje dugogodišnje karijere raznoraznih nagrada osvojili? Koja Vam je najdraža i zašto?
 
Iskreno, ne znam, količina je ogromna. Nagrade su lijepe, jer obilježe neki trenutak, ali u konačnici nisu bitne ako imaš onu najveću nagradu, a to su pune dvorane.
 
Nadate li se dogodine možda Porinu u kategoriji klasične glazbe za svoj novi album? 

Kad je Porin u pitanju, ne nadam se ničem.

Pročitajte više