Top 10 pjesama koje su glazbenici odbili: "Telephone" je originalno napisana za Britney Spears



GLAZBENI časopis NME na svojim internet stranicama objavio je listu Top 10 glazbenih hitova za koje su njihovi autori ili glazbenici za koje su pjesme napisane mislili da nikad neće biti popularne, ali su bili u krivu. Tako su se na listi našli i hitovi Lady Gage te Beyonce, Davida Bowieja, Blondie, Michaela Jacksona te još brojnih drugih.

1. David Bowie, "Golden Years"

David je pjesmu napravio daleke 1975. godine te je ponudio Elvisu Presleyju koji ju je odbio. Naposljetku ju je Bowie sam snimio i ona je ušla na vrh glazbenih ljestvica i u povijest glazbenih hitova.



2. Simple Minds, "Don't You (Forget About Me)"


Ovu pjesmu je odbilo čak nekoliko glazbenika, uključujući Bryana Ferryja i Billyja Idola. Na kraju su je Simple Minds snimili te se ona u vrlo kratkom roku našla na vrhu Billboardove ljestvice.



3. Blondie, "Call Me"


Jedan od tekstopisaca legendarne pjesme "Call Me", Giorgio Moroder demo snimku ove pjesme dao je Stevie Nicks da doda riječi i vokale na snimku te je prilagodi za soundtrack album filma "American Gigolo". Stevie je to odbila i priliku je dobila Debbie Harry iz grupe Blondie te od pjesme napravila hit.


4. Michael Jackson, "Ben"


Pjesma je u originalnu bila namijenjena Donnyju Osmondu, ali on ju je odbio izvoditi. Priliku je tada dobio mladi Michael Jackson i od nje napravio baladu na temelju koje je dobio brojne fanove.



5. Justin Timberlake, "Rock Your Body"


Ova pjesma je također bila ponuđena Michaelu Jacksonu, ali on ju je bez razmišljanja odbio. Mladi i ambiciozni Justin Timberlake se pak primio mikrofona, snimio pjesmu i dospio na vrh glazbenih ljestvica.



6. Britney Spears, "Baby One More Time"


Vjerovali ili ne, ali ova pjesma bila je napisana za nekad slavnu žensku grupu TLC no one su to odbile i Britney Spears je dobila svoju priliku. Pjesmom je "prodrmala" glazbene ljestvice, ali i svoju karijeru.


7. Olivia Newton John, "Physical"


Pjesma je bila napisana za Roda Stewarta, ali je u studiju ipak završila Olivia Newton John. Još i danas mnogi glazbeni kritičari komentiraju kako pjesma ne bi bila ni u pola popularna da je nije snimila mlada i lijepa pjevačica Olivia koja je veliku pažnju tada privlačila i spotom za pjesmu.



8. Diana Ross, "Upside Down"


Pjesma je bila napisana za Arethu Franklin koja je htjela uploviti u disko vode. Međutim, nakon što je pjesma već bila napisana ona je imala neke svoje ideje koje se nisu svidjele autorima Bernardu Edwardsu i Nileu Rogersu pa je pjesmu dobila Diana Ross.



9. Rachel Stevens, "Sweet Dreams My LA Ex"


Nakon što je Justin Timberlake otpjevao "Cry Me A River" nakon prekida s Britney Spears, spisateljica Cathy Dennis napisala je pjesmu "Sweet Dreams My LA Ex", ali ju je Britney odbila pjevati. Pjesma je završila u rukama Rachel Stevens koja je od nje napravila hit.



10. Lady Gaga & Beyonce, "Telephone"


Vjerovali ili ne, ali ova pjesma u originalnu je bila napisana za Britney Spears kojoj se pjesma nije svidjela pa ju je uzela Lady Gaga koja je preradila glazbeni aranžman, nagovorila Beyonce na suradnju te poharala glazbene ljestvice.

Pročitajte više