Top 5 načina kako prepoznati jeste li hrvatski celebrity

BITI celebrity u Hrvatskoj. Ako malo bolje promotrite situaciju na domaćem terenu mogli bi zaključiti da se popularnost u ovim krajevima nimalo ne razlikuje od potpunog kolapsa u svijetu običnih ljudi. Osim ako niste sluđeni mazohist, vjerojatno ni najmanje ne zavidite domaćim selebritijima jer ništa što o njima možete pročitati kod prosječnog čovjeka neće stvoriti osjećaj zavisti. Nisu bogati, ne bave se apsolutno ničim, ne djeluju kao da su sretni i najčešće je riječ o ljudima koji prije mogu pobuditi sažaljenje nego divljenje ili zavist. Da stvar bude gora, vrlo često ne postoji razlika između crne kronike i žutog tiska. Jedina je razlika ta da se u crnoj kronici pojavljuju građani pod inicijalima, a u tabloidima "oni s imenom".

1. Pretukli ste ženu

Trenutak kada shvatite da više nitko ne piše o vašim koncertima, ulogama ili uspjesima već se sve svelo na trač ili materijal za crnu kroniku, trenutak je kada ste prestali biti "poznati" i postali "celebrity". Premlaćivanje žena omiljeni je hobi pjevača o čijoj glazbi više nitko ne govori. Jedan dio zasluge svakako pripada medijima opterećenim mračnom stranom života slavnih, ali ako već duže vrijeme niste održali neki veći koncert ili snimili album već ste se bavili svime osim onim zbog čega ste u prvom redu poznati, teško je kriviti isključivo tabloide. Da, riječ je o nusproduktu novinarstva i nitko ne osuđuje vašu averziju prema žutilu, ali ako je jedina vaša snimka u posljednjih nekoliko godina ona na kojoj nosite lisice u pratnji nekoliko policajaca, vrijeme je da se priberete i vratite u studio.

2. Završili ste u zatvoru ili vas to tek čeka

Prijeti vam zatvorska kazna? Vi ste sigurno hrvatski selebriti koji je na ovaj ili onaj način povezan s Gotovcem. Krajnje je vrijeme da netko napokon shvati da svaka povezanost s ovim čovjekom završava sa najmanje nekoliko pojavljivanja na sudu. Ovaj lik ne stvara karijere već sudske presude i obavijesne razgovore, a ako ne mislite nastupati isključivo za odvjetnike, policajce i cimere iz ćelije, možda je bolje da karijeru stavite u ruke nekog tko ne smatra da je kršenje zakona jedini način da se pojavite u novinama.

3. Popularni ste skoro kao Registar branitelja

Kada bi uspjeh mjerili onim što Hrvati traže na internetu, vjerojatno bi plivali u novcu. Nažalost, tome nije tako jer milijuni klikova ne znače ništa bez oglašivača. Maja Morales drugi je najpopularniji pojam koji su Hrvati ukucali u tražilice. Ispred nje nalazi se Registar branitelja, a iza Farma i Hrvatska traži zvijezdu. Ovaj tip slave super je ako imate neki album ili film, ali ako je broj klikova vaš jedini uspjeh, ni po čemu se ne razlikujete od uskihane pande ili klinaca koji grizu prste. Drugim riječima, vrijeme je da se prihvatite knjige, naučite strani jezik ili se bogato udate (za lika koji za vas nije čuo) jer ovaj će vas put dovesti do samog dna (preciznije, do broja 5 na ovom popisu).

4. Ako ne pišu o vama, pišete o sebi

Biografija je sasvim normalna stvar ako ste predsjednik, glazbenik/glazbenica sa dugogodišnjom karijerom, prvi čovjek na Mjesecu ili politički zatvorenik. Dakle, vaša je priča tražena, a čitatelji žele pročitati sve o vama jer čitajući o vašim uspjesima, padovima i eventualnom povratku na vrh, mogli bi otkriti tajnu vašeg uspjeha. No, ako je vaš najveći uspjeh to da ste u jednoj fazi života punili tabloide svađama s partnerom, valja se zapitati čemu sve to. Što možemo doznati iz biografije Vlatke Pokos, a da to već tisuću puta nismo pročitali ili čuli? Tko traži tu biografiju? Sapunica Radeljak-Pokos jedna je od najiritantnijih besmislica koje su mjesecima punile novine i pokrenule lavinu još iritantnijih klonova koji su krenuli istim putem. Isprva se suznih očiju žalila na medije koji su tako nemilosrdno zavirivali u njenu intimu da bi se zatim svim snagama borila za isti taj tretman koji ju je tobože doveo do ludila. Ta ovisnost o iznošenju prljavog veša u besmislenim biografijama jedna je od vjerojatno najbolesnijih perverzija današnjih selebritija i nešto što najbolje dočarava tragediju života koji gube smisao nakon što interes javnosti nestane.

5. Završili ste na "Farmi"

Ultimativni dokaz vašeg "celebrity statusa" svakako je pojavljivanje na "Farmi". Otpjevali ste svoje, na rubu ste financijskog kraha, svi su vidjeli vaše sise, ali njihovo "flešanje" niste uspjeli kapitalizirati niti ste završili u naručju nekog bogatog poduzetnika. Sve što vam ostaje jest prisjećanje na dane kada ste dijelili postelju s nekim poznatim ili vrijeme kada je vaš singl bio broj jedan, a sise predmet rasprave. Da, ovo je grubo buđenje. Ovo je ono što se događa s karijerama koje su zauvijek nestale. Sjedite okruženi živućim podsjetnicima na to da uz domaću karijeru uvijek valja imati "plan B", obiteljsko bogatstvo ili zvanje, sigurnosnu mrežu koja će ublažiti vaš pad s vrha (ili u ovom slučaju, sredine). Farma je mjesto na kojem se opuštate prije nego se vratite dugovima, neplaćenim alimentacijama i sudskim postupcima.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Pročitajte više