Top destinacije za 2007. godinu

Crna Gora je, kaže Partridge, jedno od najzanimljivijih odredišta, jer se odvajanjem od Srbije konačno pozabavila turističkom ponudom, a njezina su prirodna bogatstva raznolika i jedinstvena. Kako piše Belfast Telegraph, najprivlačniji dio jadranske obale nalazi se upravo u Crnoj Gori, koja ima jedini južnoeuropski fjord, predivne kanjone rijeka i četiri nacionalna parka. Ove godine tamo će se otvoriti deset velikih hotela, a osim ljetnog turizma, Crna Gora užurbano razvija skijališta.

Irski novinar preporuča i sjeverni Mozambik, točnije, Ibo Island, jedan od 32 otoka koliko ih je u arhipelagu. Taj je otok imao važnu ulogu u trgovini, a danas sadrži mnoge ostatke spektakularnih utvrda iz 18. stoljeća. Posebnost izleta u Mozambik su vrlo pristupačne cijene, za koje u toj egzotičnoj zemlji možete boraviti i nekoliko tjedana, a pritom potrošiti vrlo malo novca, piše Partridge.

Belfast Telegraph u svom vodiču spominje i Sydney, koji je, prema njihovom pisanju, uvelike napredovao što se tiče turističke ponude. Tako nova luka pruža turistima brojne mogućnosti - šetnje, razgledavanja te kupanje na predivnim pješčanim plažama. Nezaobilazna destinacija u Sydneyu je i opera, koja je ove godine cijene za turiste ponešto smanjila, pa ni posjet najvećem australskom gradu ne bi trebao biti preskup.

Ostale destinacije koje će, prema njihovim predviđanjima, biti najpopularnije u 2007. godini su Zanzibar, Sejšeli i Turska, a previđa se i rast turističkih posjeta afričkim zemljama, prvenstveno Južnoafričkoj Republici.

D. K.

Pročitajte više