Totalni je hit: Videoigra stara 15 godina i dalje ruši rekorde

Screenshot: WoW Classic

OD izlaska World of Warcraft Classica fanovi na Twitch.tv platformi pogledali su 46 milijuna sati sadržaja u tjednu od 26. kolovoza do 1. rujna, a brojke su i nakon toga sjajne. Najviše je to konzumiranog sadržaja na najpopularnijoj platformi za streaming videoigara u posljednje dvije godine. 

>Pomama za igrom starom 15 godina: Ljudi čekaju satima kako bi mogli igrati

World of Warcraft Classic dospio je u medije kada su igrači satima čekali da bi uopće zaigrali igru, a kada bi to uspjeli, na nekim su serverima stajali u redu kako bi riješili questove. Oni solidarni ograničavaju si vrijeme igranja na sat ili dva kako bi i drugi došli na red. Kada ne igraju i oni koji se još nisu odlučili vratiti jednoj od najstarijih "ovisnosti" u svijetu videoigara, opuštaju se uz gledanje drugih kako igraju WoW Classic.

Od izlaska igre do danas samo je na Twitch.tv platformi pogledano više od 55 milijuna sati sadržaja iz World of Warcrafta s tim da je prosječan broj aktivnih istovremenih gledatelja oko 380 tisuća. Takve bi brojke očekivali od Fortnitea, najpopularnije igre današnjice ili League of Legendsa i Dote 2 za vrijeme velikih turnira, ali ne i igre stare 15 godina.

Brojni su se streameri vratili WoW-u i oni su jedan od glavnih razloga za novi rekord, pa tako WoW Classic uz mnoge druge streamaju i Zack "Asmongold", Chance "Sodapoppin" Morris, ali i Michael "Shroud" Grzesiek koji je poznat po streamanju pucačina i battle royale igara. 

Blizzard je počeo otvarati nove servere, ali stanje i dalje nije baš bajno pa je tako većina servera ili puna ili blizu toga. Naravno, igrači žele igrati na serverima s velikim brojem igrača pa su za to spremni i malo pričekati.

 

Pročitajte više