Trans osoba napala Victoria's Secret: Nisu mi dali da probam grudnjak s drugim ženama

Foto/Screenshot: X

Victoria's SECRET suočava se sa sve većim kritikama zbog pritužbe transrodne osobe koja tvrdi da je imala "dehumanizirajuće" iskustvo u jednoj od njegovih trgovina. Trans osoba koja se na X-u (bivšem Twitteru) koristi korisničkim imenom @Microdragons1 napisala je sljedeće:

"Danas sam imala potpuno dehumanizirajuće iskustvo u Victoria's Secretu zbog svog statusa trans žene. Pokušavala sam pronaći slatki grudnjak i natjerali su me da pričekam dok sve cis žene ne napuste garderobu prije nego što sam mogla ući u samo jednu od svlačionica."

(Op.a. Cis je termin za ljude čiji osjećaj osobnog identiteta odgovara spolu koji im je urođen.)

"Čak su natjerali druge cis žene da čekaju dok ja ne dođem na red kako nijedna cis žena ne bi bila ni u jednoj od pet drugih soba", navela je transrodna žena u objavi koja sada više nije dostupna na platformi.

Iz Victoria's Secreta su odgovorili ženi napisavši: "Žao nam je što čujemo o vašem iskustvu u našoj trgovini i voljeli bismo izravno razgovarati s vama" te su joj poslali su joj kontakt podatke, izvijestio je Newsweek.

Hejteri napadaju ženu

Više ljudi kritiziralo je odgovor proizvođača donjeg rublja tvrdeći da daju prednost iskustvu jednog trans kupca ispred privatnosti žena. "Nije dovoljno što ste na ženskom odjelu? Ne. Morate učiniti da se prave žene osjećaju nelagodno kako biste dobili svoje", napisala je jedna osoba.

"Članica osoblja Victoria's Secreta dala je sve od sebe da stvori granice jer je muškarac koji očigledno ne poštuje granice želio udovoljiti svom fetišu u javnosti i sada se žali na to jer nije imao adekvatnu publiku za svoj patetični fetiš", dodala je druga.

Glasnogovornik Victoria's Secreta rekao je u izjavi: "Posvećeni smo osiguravanju izvrsnog iskustva za naše klijente, stoga su nam uvijek dobrodošle povratne informacije. Naši su radnici usmjereni na pružanje iznimne korisničke usluge, posebno tijekom ove sezone užurbane kupnje."

Pročitajte više