Transglobal Underground u travnju u Pauku

ZAČETNICI crossing border scene (Manu Chao, Asian Dub Foundation, Afro Celt Sound System), te co-headlineri velikog Exit Festa 2002., britanski bend Transglobal Underground gostovat će u Hrvatskoj i to u petak 11. travnja u SKUC-u (dvorana Pauk).

Transglobal Underground će također nastupiti i 12. travnja u prostoru nekadašnjeg kina Pula u Puli, u sklopu projekta Multikultura.
 
Ulaznice će se uskoro moći nabaviti u CD shopovima po povoljnoj cijeni. Tako je cijena ulaznice za zagrebački koncert 80 kn, dok će u Puli ulaznice biti 10 kuna jeftinije.

Biografija benda:

Ranih devedesetih Alex Kasiek, Tax D i Hamid Mantu snimili su album "Temple Head" i nazvali se Transglobal Underground.

Mediji su ih odmah zapazili i njihovi su singlovi nebrojeno puta bili broj jedan u glazbenim časopisima poput Melody Makera, NME-a, Mix Maga i dr.

Dosadu su objavili četiri albuma i svirali su po cijelom svijetu, te zajedno sa ex-Led Zeppelinima (Jimmy Page & Robert Plant) odradili svjetsku turneju 1998.

Njihova glazba je odličan spoj zvukova i tradicija od indijske, afričke, egipatske, izraelske, europske, koju kroz fuziju sa elektronikom pokušavaju približiti mladim naraštajima, te pokazati i mnoge tradicionalne instrumente poput tabla, dhola, congi, jembe, shenai i mnoge druge.

Njihova je glazba multikulturalna, odnosno pravi odraz Londona kao jedne multietničke i multikulturalne metropole gdje se prožimaju razni glazbeni utjecaji.

Pročitajte više