Trash Film Festival: Počela je treća utrka za Zlatnom Motorkom

NAJKRVAVIJA borba u povijesti filmske industrije ponovo započinje, otkrivajući nastrane protagoniste, mnogo loše glume i neukusne zabave. Borba je globalnog karaktera i u njoj sudjeluju natjecatelji iz svih dijelova svijeta, od Kalifornije do Hong Konga, svojim filmovima u kojima je redateljska želja iznad redateljskih mogućnosti. Naravno, riječ je o Trash Film Festivalu, jedinom hrvatskom festivalu na kojem se kung-fu udarci cijene više od "karakterne glume".

Ovogodišnji Trash Film festival održat će se od 11. do 13. rujna, u MMC "Kult" u Varaždinu, a filmove je potrebno prijaviti najkasnije do 15. lipnja. O ishodu spektakularne borbe ovogodišnjeg trećeg izdanja varaždinskog Trash festivala odlučit će vinkovački strip crtač Dubravko Mataković i zagrebački redatelj Kristijan Milić, prošlogodišnji pulski laureat i dobitnik osam Zlatnih arena. Specijalno za Trash Film Festival pomirili su se i okupili Jimmy i Šomi, duet Neki to vole vruće, autori megahitova "Jeans generacija", "Kalifornija" i "Bojler", a osim njih glazbena poslastica festivala je dolazak zemunske grupe Guns'n' Roses.

Hrvatsko-američki astrofizičar, dr.sc. Dejan Vinković u sklopu festivala održati će predavanje i otkriti detalje svog najnovijeg istraživanja na polju astrobiologije. Kontroverzno predavanje pod nazivom "Utjecaj gravitacije na izgled i seksualno ponašanje paukova" do sad je bilo održano jedino u Splitu, a u jesen će ga moći slušati i posjetitelji Trash Film Festivala.

Pročitajte više