Travel blogeri iz Srbije: Ljudi zaobilaze ovu državu, a sa 100€ ste tamo milijunaši

Foto: Screenshot Instagram

Ivana i Goran Babić, travel blogeri iz Srbije, na društvenim mrežama poznatiji kao Dva ranca - beg iz kanca, otkrili su koja je bila najjeftinija destinacija koju su posjetili u 2023. godini. Riječ je o Uzbekistanu, državi u središnjoj Aziji.

"Ako niste još bili u Uzbekistanu, stavite ga na listu za ovu godinu jer definitivno vrijedi", napisali su Ivana i Goran na Instagramu i objavili video u kojem su predočili cijene u toj državi.

"Valuta je uzbekistanski som i za jedan euro se u travnju 2023. godine dobilo oko 12.000 soma, dok je početkom godine tečaj 13.400 - već ste milijunaš kada promijenite 100 eura", napomenuli su blogeri. 

Najjeftiniji im je bio gradski prijevoz - 0.12 eura. Obrok u restoranu Ivana i Goran plaćali su oko dva eura, kavu od šest centi do 1.8 eura, a čaj pet centi. Najskuplja ulaznica za neku atrakciju bila je manje od četiri eura, a vlak između gradova za njih dvoje koštao je manje od 10 eura. 

"Na ulici rijetko gdje možete vidjeti smeće"

"Uzbekistan je vrlo značajna država i posjećuje ga puno turista iz raznih dijelova svijeta. Kod nas ova destinacija još nije toliko popularna. Najviše nas je iznenadilo koliko su tamo gradovi čisti. Nijedna fasada nije išarana grafitima, ima samo murala, a na ulici rijetko gdje možete vidjeti smeće. Možda od nekog nemarnog turista ili vjetra. To definitivno nismo očekivali", ispričali su Ivana i Goran za Novu.rs.

"Jako su nas iznenadile i cijene, kao i razni kineski električni automobili koje smo tamo vidjeli prvi put. Možemo samo reći da je Uzbekistan prilično povoljna destinacija. Hrana, prijevoz i ulaznice za atrakcije su jako jeftine, a smještaj možete pronaći za 25-30 eura (noćenje s uključenim doručkom). Sve ovisi o mjestu", dodali su.

Ivanu i Gorana na Instagramu prati više od 150.000 ljudi. Na društvenoj mreži objavljuju fotografije i snimke s putovanja i razne preporuke. Nedavno su pratiteljima savjetovali da u 2024. godini posjete Portugal, Oman, Uzbekistan, Jordan i Malagu.

Pročitajte više