Tražite bijeg od svakodnevice? Evo zašto je Rovinj uvijek dobar odabir

Foto: Press

Toplo vrijeme, miris mora, a još uvijek dovoljno mirno da u potpunosti možete biti posvećeni sebi i svojim bližnjima. Upravo je zato proljetno vrijeme, neposredno pred samo ljeto, razdoblje u godini kad mnogi biraju pobjeći barem na kratko od svakodnevnih obaveza. Ako ste u razmišljanju kamo otputovati, jedan hrvatski grad uvijek se nameće kao nepogrešivo dobar odabir. Pogađate, riječ je o Rovinju. 

U tom istarskom gradu koji svake godine ruši sve turističke rekorde, možete pronaći baš sve što vam treba za odmor – od savršene scenografske kulise, predivnih plaža do restorana koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. 

Kad je pak u pitanju smještaj, hotel Lone koji se nalazi na savršenoj udaljenosti da možete do svih ključnih mjesta u gradu doći pješke, jedan je od najljepših smještaja koji možete poželjeti. 

Hotel Lone, inače prvi dizajnerski hotel u Hrvatskoj, spojem jedinstvenog i funkcionalnog dizajna na šest etaža hotela, smještenog uz more i stoljetnu park-šumu Zlatni rt, stvorena je cjelogodišnja destinacija za odmor. Uređenje soba inkorporira temeljne estetske vrijednosti hotela u kojima se jednostavnost linija i funkcionalnost sadržaja stapaju s atraktivnošću okoliša. U smještajnom dijelu taj je efekt postignut maštovitom igrom zrcala, staklenih stijena i otvorenosti prostora prema terasama koje imaju sve sobe i suitevi. Dekoraciju interijera čine drvo, kamen i paleta tkanina u prirodnim ugašenim tonovima, koje nadopunjuju crno-bijeli kontrast zidova i dekor tapeta.

Osim smještaja u kojem će uživati i stariji baš kao i djeca, u hotelu Lone se nalazi i japanski restoran Tekka. Uz sushi, sashimi i nigiri koji su neizostavan dio jelovnika svih japanskih restorana, Tekka by Lone nudi inovativna jela koja kombiniraju istarske namirnice i japansku tehniku pripreme hrane. Tartar od bijele ribe i školjke, pattani s tunom i šparogama, sake buri s lososom i cikorijom, nigiri s mariniranim ježincem i brojna druga jela samo su dio bogate ponude, a prostor restorana ima i vanjski dio što ga čini idealnim za proljetne večeri. 

Hotel Lone nudi i dodatni sadržaj poput Wellnes&spa centra, vrhunski opremljene teretane ili pak teniskih terena. 

A za sve one koji žele doživjeti jedinstvena iskustva, hotel Lone i Mastercard pripremili su poseban paket, dostupan samo za korisnike Mastercard kartica. 

Naime, hotel Lone i Mastercard vam omogućuju da podijelite uzbuđenje ribolovne avanture i uživate u dvodnevnom boravku za dvoje u hotelu Lone u Rovinju. Tako između ostalog možete uživati u modernom mediteranskom ugođaju ovog luksuznog objekta s profinjenim interijerom i zadivljujućim pogledom na Jadransko more, dok svako jutro uživate u vrhunskom doručku. Drugog dana, krenite u nezaboravni poludnevni izlet s iskusnim ribarom i lokalnim vodičem na tradicionalnom brodu Vento.

Dok učite umijeće ribolova, imat ćete priliku kušati vino i peći svježe ulovljenu ribu začinjenu osvježavajućim citrusima i aromatičnim biljem te istovremeno otkrivati tradiciju ovog podneblja. Više informacija o ovom iskustvu možete pronađite na priceless.com.

Pročitajte više