Trebali su doći u Zagreb: Ruski bend objavio antiratnu pjesmu, pjevač im uhićen

Foto: Instagram

RUSKA eksperimentalna grupa Shortparis osnovana u Sankt-Peterburgu 2012. godine prije tri je dana objavila antiratnu pjesmu Vrt jabuka, koju je snimila sa Zborom veterana koji su se borili protiv nacista u Drugom svjetskom ratu vjerujući da će to biti posljednji rat, piše portal Louder than War.

"Ova pjesma govori o užasu okrutnosti, protiv kojeg ne možemo ništa, o strašnoj tuzi", napisao je jedan fan benda ispod videa.

Kako navodi Louder than War, pjevač Shortparisa Nikolaj Komjagin uhićen je na prosvjedu prije nekoliko dana i završio u zatvoru na jedan dan.

Shortparis je trebao nastupiti u Močvari u Zagrebu 18. ožujka, no sad na službenoj stranici Močvare stoji da je koncert otkazan.

"Unazad nekoliko godina ruska post punk elektro senzacija iz ST Petersburga SHORTPARIS hara festivalskim pozornicama diljem Europe i istovremeno pobire lovorike kritičara i ovacije publike. Predvođeni karizmatičnim frontmanom Nikolajem Komjaginom (kojeg nazivaju ruskim Ianom Curtisom), ovaj elektronski kvintet spaja techno ritmove i ruske narodne skladbe u žestoku mješavinu zbog koje su nesumnjivo jedan od najboljih ruskih bendova uživo. Death Disco u punom sjaju i s potenciometrima na 11, čemu je osvjedočila i publika koja je bila na njihovom prvom koncertu u Močvari krajem 2019. godine", opisala je Močvara svoje goste.

U Močvari je odgođen i koncert ruske četvorke Uratsakidogi.

"S dubokom boli i žaljenjem prisiljeni smo otkazati europsku turneju. Do zadnjeg trena smo se nadali da će prevladati zdrav razum i da neće biti rata. Bili smo u krivu. Jako nam je žao. Iskreno se nadamo da ćemo se moći pridružiti našim europskim fanovima kada ludilo završi. PREKINITE RAT", poručili su iz benda.

Pročitajte više