Treća sreća za nagradu za najgoru scenu seksa

SPISATELJICA Wendy Perriam osvojila je jednu od najmanje poželjnih nagrada u svijetu književnosti nagradu za najgoru scenu seksa ´Bad Sex Award´.

Kako je imala tu nesreću da već dvaput bude nominirana, treća nominacija za nju je bila ´treća sreća´, javlja BBC.

Neka od najvećih imena u književnosti bila su nominirana za tu nagradu, među ostalima Will Self i Nicholas Coleridge.

Perriam je nagradu dobila za roman ´Tread Softly´, odnosno za scenu koju je žiri proglasio uvredljivom za vođenje ljubavi.

Nagradu, poluapstraktnu skulpturu koja prikazuje kako je seks izgledao pedesetih godina, uručit će joj unutarnji dizajner Nicky Haslam na svečanosti u Londonu.

Robert Posner iz časopisa ´Literary Review´ rekao je da se njezina knjiga izdvaja od ostalih ´jer nikada nisu čuli za prugasti spolni organ´, iako je priznao da suci nisu znali što to zapravo znači.

´Zatvorila je oči i vidjela njegove prodorne oči tamne poput slatkiša toffee. Začudo, bio je obrastao u pruge iako je bio gol. Pruge su bile erotične, uniforme očeva, dvodimenzionalnih očeva´, napisala je Perriam u knjizi, uspoređujući govor ljubavnika s deklinacijom i drugim pojmovima iz gramatike.

Godišnju nagradu, koju priređuje ´Literary Review´, utemeljili su 1993. književni kritičari Rhoda Koenig i pokojni Auberon Waugh.

Cilj nagrade je upozoriti na okrutne, neukusne i nefunkcionalne opise seksa u suvremenom romanu, kako se oni ne bi ponavljali.

U užem izboru bili su još glumac i pisac Ethan Hawke za roman ´Black Wednesday´, Michael Faber za ´Crimson Petal´ i Hari Kunzru, koji je za roman ´The Impressionist´ nominiran i za Whitbread.

Pročitajte više