Treća žena optužila Facu za spolno zlostavljanje: Nije slušao dok sam govorila "ne"

Foto: EPA

JAVILA se i treća žena koja je glumca Chrisa Notha, poznatog kao Facu iz serije Seks i grad, optužila za seksualno zlostavljanje. To se dogodilo kada, kaže, imala samo 18 godina. Žena, koja se služi pseudonimom Ava, navodi da je glumac nasrnuo na nju u restoranu 2010. godine. 

"Imala sam osjećaj kao da sam jedina osoba na svijetu koja je čula da govorim 'ne'", rekla je za Daily Beast. 

Tada je radila kao hostesa i pjevačica u restoranu Da Marino u New Yorku, koji je Noth često posjećivao. Jednom se pridružila glumcu za stolom, tvrdi, te su pričali o njenoj karijeri i rodnom gradu Torontu. Tada joj je, kaže žena, Chris rekao da "voli Kanađanke" i privlačio ju je da mu sjedne u krilo.

Nakon što se restoran zatvorio, menadžer joj je rekao da će joj platiti u stražnjem uredu u restoranu. Tamo je došla, uzela kaput i novce, a odjednom se pojavio glumac koji je ugasio svjetla.

"Ponašao se kao da smo se namjerno iskrali u ured zajedno", rekla je. Glumac ju je, tvrdi, počeo ljubiti, pribijati uz stol u uredu i dirati. Tada je, kaže, imala menstruaciju i nadala se da će time zaustaviti glumca, no nije, pa ga je pokušala odgurnuti rukama i nogama.

"Nije me slušao kad sam govorila 'ne', ali je čuo kad sam rekla 'ne ovdje'. Uvjerila sam ga da ćemo se sastati negdje drugdje", rekla je. Nakon toga je otišla kući i nije htjela glumcu reći svoju adresu. 

Glumac je negirao ove navode i nazvao ih potpuno izmišljenima. 

"Chris uopće ne poznaje ovu osobu i, kao što je već rečeno, nije i nikada ne bi na taj način prešao granicu", rekao je glasnogovornik glumca.

Treća žena javno je progovorila o susretu s Chrisom nakon što je vidjela da su još dvije žene imale slično iskustvo. Naime, jedna žena ga je optužila za seksualno zlostavljanje 2004. godine, a druga 2015. godine, no glumac je negirao sve optužbe. 

Pročitajte više