Treća tužba: Žena optužila Diddyja da je silovao nju i prijateljicu

Foto: EPA

Reper Sean “Diddy” Combs dobio je i treću tužbu za seksualni napad, tjedan dana nakon nagodbe s bivšom djevojkom Cassie i samo dan nakon što ga je prijavila i Joi Dickerson-Neal. 

Novu tužbu podnijela je anonimno žena koja tvrdi da su Diddy i pjevač i tekstopisac Aaron Hall naizmjenično silovali nju i jednu od njezinih prijateljica 1990. ili 1991. godine, prema podnesku koji je Rolling Stone dobio u petak, piše TMZ. U tužbi se navodi da su žena i njezina prijateljica upoznale Diddyja na jednom događaju, a Diddy i Hall su počeli flertati s njih dvije, časteći ih pićem tijekom večeri.

Žena tvrdi da su je Diddy i Hall odveli u Hallov stan, gdje joj je ponuđeno još alkohola, a zatim su je, tvrdi, prisilili na seks s Diddyjem. Kaže da je bila istraumatizirana, a dok je ležala u krevetu, Hall je navodno ušao, "prikliještio" je i silovao.

Tvrdi da su silovali i njenu prijateljicu

Kaže da su njezinu prijateljicu također silovala oba muškarca.

Kaže da je nekoliko dana kasnije Combs otišao do ženine kuće i pobjesnio... "Bio je bijesan i počeo je napadati i gušiti je do te mjere da se onesvijestila. Combs je tražio njezinu prijateljicu jer se brinuo da će ona reći djevojci s kojom je tada bio što su im on i Hall učinili."

U tužbi tvrdi da je otišla liječnicima i ispričala svojoj obitelji i prijateljima što se dogodilo.

Nagodio se u prvoj tužbi, brzo mu stigla druga

Glazbenica Cassie je prošli tjedan podnijela tužbu protiv Diddyja, a postigli su nagodbu samo jedan dan nakon što je pjevačica podigla tužbu. Tužila ga je zbog fizičkog i psihičkog zlostavljanja. Cassie, rođena kao Cassandra Ventura, tvrdila je da je reper "bio sklon nekontroliranom bijesu i često ju je divljački tukao" tijekom njihove veze duge deset godina.

Nakon nje, stigla je druga tužba koju je podnijela žena po imenu Joi Dickerson-Neal. Ona tvrdi da ju reper silovao i drogirao 1991. godine. U toj tužbi se navodi da je Dickerson, koja je u to vrijeme bila studentica na Sveučilištu Syracuse, "nevoljko pristala na večeru s Combsom".

"Tijekom njihovog spoja Combs ju je namjerno drogirao, što je dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno stajati ili hodati. Najprije je vozio do glazbenog studija, gdje nije mogla izaći iz auta, a zatim je Combs nastavio do mjesta gdje je odsjeo kako bi je seksualno napao", stoji u tužbi.

Iako Dickerson nije otišla u policiju nakon navodnog incidenta, tvrdi da joj se kasnije obratio DeVante Swing, član R&B grupe Jodeci, koji joj je navodno rekao da je Combs dijelio "snimku seksa" njih dvoje. Swing to nije prijavio jer se bojao da će izgubiti diskografski ugovor s Combsom.

U tužbi se nadalje navodi da je Dicerson odustala od koledža i primljena je u bolnicu zbog suicidalnih misli. Kao odgovor na optužbe, Combsov glasnogovornik dao je izjavu za Page Six u četvrtak. "Ova tužba u zadnji čas je primjer kako se dobronamjeran zakon može okrenuti naopako. Priča gospođe Dickerson stara 32 godine izmišljena je i nije vjerodostojna.

"Gospodin Combs je nikada nije napao i ona implicira stvari koje nisu postojale. Ovo je čisto otimanje novca i ništa više", rekao je glasnogovornik osvrćući se na Zakon o preživjelim odraslim osobama u New Yorku koji istječe u petak, a omogućio je jednogodišnji period za osobe koje su preživjele seksualno zlostavljanje da pokrenu tužbe koje bi inače bile blokirane zastarom.

Pročitajte više