Trendovi uređenja doma za 2021., jednu stvar svi žele imati

Foto: 123RF

POGLEDAJTE najnovije trendove u dizajnu interijera uz koje ćete se u svako doba godine u vašem domu osjećati kao da je ljeto.

Donosimo trendove uređenja interijera za ljeto 2021. koji vam mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje doma ili apartmana.

Zidovi u bojama mora i neba

Što više govori ljeto nego vedro nebo i kristalno plavo more? Zato je upravo plava boja zaštitni znak ljeta, a to misle i brojni dizajneri interijera.

Ako se ovog ljeta odlučite na bojenje zidova, dobar izbor su različite nijanse plave. Svjetlije nijanse stavite na veće zidove, a jedan ili dva manja zida u prostoriji obojite nešto tamnijom nijansom, kako biste dobili dozu svježine i zanimljivog kontrasta. U prostorijama kojima treba više svjetlosti kombinirajte bijelu i svijetloplavu boju zidova. To će u vaš dom donijeti više svjetlosti, na čemu ćete biti zahvalni i usred zime.

Foto: 123RF

Koje boje su hit za namještaj?

Ako smo rekli da su zidovi u bojama mora i neba, onda neka namještaj bude u tonovima plaže. Neutralne zemljane boje kao što su bež, smeđa, bijela i siva su među najvećim dizajnerskim trendovima ove godine. Prednost namještaja u neutralnim bojama je i ta što će vam olakšati posao kad sljedeći put budete birali boju zidova ili novi komad namještaja.

Budite minimalisti - manje je više

Ako takozvano proljetno čišćenje niste odradili tada, još uvijek stignete. Novi trend koji preporučuje sve više dizajnera je minimalizam. Zato izbacite sav namještaj koji nema jasnu funkciju i nemojte natrpavati prostorije jastučićima, lampama i ostalim ukrasima koji će samo skupljati prašinu. Slijedite li ovo načelo, dobit ćete otvoreniji prostor, pun svježine i sunčeve svjetlosti.

Foto: 123RF

Detalji u jarkim bojama

Uz minimalistički dizajn i neutralne boje namještaja uklopite neki detalj u jarkim bojama. Slobodno ubacite zanimljive detalje poput upečatljive slike ili wallpapera, šarene fotelje ili taburea, koji će u vaš prostor unijeti dozu neobičnosti.

Vrijeme je za zamjenu zavjesa

Otvorite prozore i pustite povjetarac u vaše prostorije, tako ćete se rashladiti i bez klime. Ljeti odaberite lepršave zavjese od laganih i prozračnih tkanina poput lana, kako biste spriječili komarce i ostale insekte da vam dosađuju, a istovremeno u kuću ili stan pustili svjež zrak.

Prirodno zelenilo kao ukras i terapija

Ljeto je pravo vrijeme da u svoj dom unesete prirodno zelenilo. Odaberite cvijeće i biljke koje će vam uz dekorativnu notu poslužiti i kao novi hobi. Probajte i otkrijte zašto mnogi ljudi pronalaze nešto terapeutsko u brizi oko biljaka.  Ako pak niste vješti s biljkama ili nemate vremena, nabavite kaktuse ili aloe veru. Ove biljke će preživjeti i ako ih ponekad zaboravite zaliti.

Foto: 123RF

Prostori s puno prirodnog svjetla su apsolutni hit

Jedan od razloga zašto volimo ljeto je i taj što nam dani traju duže. Zato uživajte u prirodnoj sunčevoj svjetlosti, koja će svaki prostor učiniti ugodnijim. Savjet dizajnera interijera je da osigurate da vaše prostorije imaju što više prirodnog svjetla.

Znamo da to može biti prilično izazovno u prostorijama u potkrovlju, pa su idealno rješenje krovni prozori, koji će u vašu kupaonicu, spavaću ili dječju sobu donijeti komadić neba. Ugradnjom više krovnih prozora ostvaruje se i simetrija prostora, koju arhitekti posebno naglašavaju prilikom stvaranja idealnog životnog prostora.

Foto: PR

Ako bi nekoj od vaših prostorija u potkrovlju dobro došlo više prirodne svjetlosti, provjerite modele Tondach krovnih prozora u ponudi Wienerbergera, vodećeg svjetskog dobavljača građevinskog materijala. Uz postojeći asortiman crijepa i sistemske opreme koja je sinonim za kvalitetu i trajnost krova, odlučili su se započeti priču krovnih prozora i tako ponuditi kompletno rješenje na jednom mjestu.

Uz to što doprinose estetici prostora, Tondach krovni prozori odgovaraju i svim zahtjevima kupaca. Zahvaljujući neprestanom prozračivanju, donose zdraviju klimu unutar vašeg doma, što nam je osobito bitno ljeti, kako bismo što manje trošili na klimatizaciju. Također su i visoko nepropusni pa osiguravaju zaštitu od prodora vjetra i zvuka i donose vrhunsku toplinsku izolaciju.

Foto: PR

Posebna prednost je i što uz Tondach krovne prozore dolazi garancija kvalitete od 10 godina, koja je trenutno najveća na tržištu. Na vama je samo da izaberete koji model krovnog prozora se najbolje uklapa u vaš životni prostor. Kada odaberete najbolje rješenje za svoj prostor, možete ga naručiti iz udobnosti vlastitog doma na Wienerberger web shopu.

Ako ste prepoznali da su krovni prozori rješenje za vas, možete se uključiti i u nagradni natječaj u kojem Wienerberger poklanja vrijedne Tondach SmartPro krovne prozore.

Koji god dizajnerski trend odabrali slijediti, neka vaše prostorije uvijek odišu prirodnom svjetlošću i svježinom, čak i u zimsko vrijeme kad ćete htjeti uloviti svaku zraku sunca.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Wienerbergerom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više