Tri brata dala 60.000 eura za Pahorov Renault da pomognu djeci oboljeloj od raka

Foto: Instagram/YouTube

TRI BRATA iz koruške poduzetničke obitelji Fratar kupila su Renault 4 bivšeg slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Braća su na dobrotvornoj aukciji za Renault ponudila 60.000 eura, čime je to postao najskuplji takav automobil u povijesti. Prihod od prodaje ide udruzi Junaci 3. kata (op.a. 3. kat se odnosi na ljubljansku pedijatriju i njen onkološki odjel) i Institutu zlatna vrpca, organizaciji koja širi svijest o raku i upozorava na teškoće koje prolaze djeca u liječenju. 

Braća zajedno imaju petero djece, pa kažu da su itekako svjesni važnosti zdravlja djece. "Htjeli smo pomoći nemoćnima", kazao je Sandi Fratar za slovenski N1 i dodao: "Naša djeca su, srećom, zdrava i sretna. Imamo sreće što svoju djecu nikad nismo morali voziti na 3. kat. Pomislili smo - zašto ne pomoći ako možemo..."

"Automobil nije bitan"

"Automobil nam trenutno ništa ne znači, važno je da smo pomogli roditeljima i obiteljima da lakše prebrode bolest", dodala su braća. Planove što će s automobilom još nemaju. Nikad u obitelji nisu imali Renault 4. Kažu da će auto parkirati u garaži. Prema riječima Zlatka Fratra, ne namjeravaju se voziti automobilom.

"Spremni smo ga ponovno ponuditi na aukciji i prikupiti isti ili čak manji iznos za istu namjenu. Kad su djeca i njihovo zdravlje u pitanju, automobil nije bitan", zaključili su.

Pročitajte više